Kortrijk Spurs 1 – 8 Olympia Heist Div 1

Op zondagavond trok onze eerste divisieploeg naar het verre Kortrijk met 11 spelers en twee goalies. Na een lange afwezigheid maakte Marek Ziarny zijn opwachting terug op het ijs, Alexander Verherstraeten zit nog een schorsing uit en ook Jonathan Rymenants moest wegens ziekte verstek geven. Dat Marek Ziarny met veel zin op het ijs stond, was meteen duidelijk. Nog voor het einde van de derde minuut werd zijn pass vakkundig omgezet in een doelpunt door Kevin De Winter. In de zesde minuut werd dit een assist van Kevin De Winter die Marek Ziarny in de goal schoot. Er werden mooie hockey getoond en onze spelers vonden elkaar zeer goed op het ijs. Slechts 1 maal kon de thuisploeg scoren in deze eerste periode. De tweede periode startte met een vroege goal van Kevin De Winter op assist van Tom Peeters, die de 1-3 op het bord zette. Hierna schoot de verdediging van Kortrijk wakker en maakte het onze aanvallers heel moeilijk. In de derde periode stond er op Heist geen maat. De vierde goal van Marek Ziarny was er eentje op assist van Kevin De Winter en Adam Cech. Het was op dit moment duidelijk dat Heist voluit voor de winst ging, maar ook voor zijn doelpuntensaldo. Adam Cech werkte de vijfde goal tegen de netten die aangespeeld werd door Kevin Glassee en Ruben Serneels, slechts negen seconden later was het Nick Pupinin die de goal kon maken dankzij Kevin Glassee. Een half minuutje later prijkte er 1-7 op het scorebord, nu dankzij Kevin De Winter op assist van Marek Ziarny en Glenn Serneels. Uiteindelijk was het Nick Pupinin die de eindscore 1-8 op het scorebord zette. De drie punten gaan verdiend mee naar Heist met weer een iets comfortabelere tweede plaats in het klassement. Vrijdagavond komt koploper Antwerp Phantoms op bezoek op het Heistse ijs voor een wedstrijd tussen de 1ste en 2de van het klassement.

Scroll naar boven