Uitgelicht

Eetdag 2019

Gezellig met vrienden en familie uit eten en tegelijkertijd onze club steunen? Dat kan! Kom naar onze jaarlijkse eetdag. Dankzij dit evenement krijgen wij extra geld in het laadje om onze club draaiende te houden. Dit jaar op een super gezellige locatie!

De eetdag zal dit jaar doorgaan in zaal De Feestberg (Jan Decordesstraat 17A, 2580 Beerzel).

Als voorgerecht heeft u de keuze uit: Kaaskroket / Garnaalkroket. Daarnaast kan u kiezen uit 3 verschillende hoofdgerechten: Stoofvlees, Vol-au-vent of Vispannetje dit geserveerd met frieten / kroketten / puree. Ook voor de kleinsten is er een aangepaste kindermenu voorzien – inclusief kinderijsje! Als dessert is er keuze uit een breed en superlekker taartenassortiment…

SPELENDE LEDEN ETEN GRATIS (supplement 5€ voor vispannetje), gelieve dit duidelijk aan te duiden op het voorziene bestelformulier. De bediening zal zoals steeds verzorgd worden door de spelers van het DIV1, zodat jullie de spelers onder de helm wat beter leren kennen.

Inschrijven kan t/m maandag 24 november 2019 door het ingevulde inschrijvingsformulier (hironder te downloaden) af te geven en te betalen aan uw ploegverantwoordelijke, het bestuur of bij DESONI sport. Gelieve cash te betalen bij inschrijving, waarvoor dank!

De Weekend Analyse 8-10/11

DIV1 OLYMPIA – CHIEFS LEUVEN 6-2(2-1,1-0,3-1)

Met Chiefs Leuven kwam de kampioen van vorig jaar op bezoek en zij maakte er een vrij evenwichtige partij van. In een penaltyrijke wedstrijd was ons 1ste Team veel efficiënter dan de bezoekers uit Leuven die nog vrij snel op een 0-1 voorsprong kwamen. Nadien liepen we uit tot 6-1 met o.a. 2 doelpunten van Kevin Glassee.

Doelpunten : Kevin Glassee 2x,Benjamin Jacobs,Alexander Verherstraeten,Don Geerts en Thomas Vekemans 1x

DIV2 HASKEY HASSELT – FLASHGUNS A 2-7(0-4,0-3,2-0)

Na nog geen 8 minuten doordrukken was de wedstrijd reeds gespeeld met een 0-4 als gevolg. De rest van de wedstrijd paste Flashguns A zich aan aan het tempo van de thuisploeg met zwak ijshockey als gevolg.

Doelpunten : Yannick Compagnie 2x,Stefan Casteels,Evan Cornish,Jonas Goyvaerts,Robert Apostel en Axel Verstappen 1x.

DIV3 FLASHGUNS B – FLYING TURTLES 5-1(1-1,1-0,3-0)

Pas in de 3de periode konden de spelers van Flashguns B afstand nemen van de Flying Turtles uit Brussel. Zolang er met open kansen werd gemorst en de sterk bezoekende doelman bleef toveren in zijn goal moesten onze speler geconcentreerd blijven om niet op een counter te lopen.

Doelpunten : Dries Aerts,Erwin Sleeckx,Nico en Kurt Verschoren en Kenny Laporte 1x

DIV4 FUNNY STARS HYC – HITMEN 0-4(0-1,0-1,0-2)

Vooral in de 1ste periode speelden al onze spelers onder hun niveau door mee te braggelen met de thuisploeg. Enkel in de 3de periode kon men met een goed gevoel van het ijs gaan door veel kansen te creëren en geen enkele weg te geven.

Doelpunten : Lennert Cerstiaens 2x,Thibo Christaens en Johan Van Nieuwenhove 1x

De Weekend Analyse 1-3/11

DIV1 OLYMPIA – BULLDOGS LUIK 6-3(2-1,1-1,3-1)

Bulldogs,versterkt met enkele jonge spelers uit het BeNe League team van Luik, maakte het bij momenten ons 1ste Team vrij lastig. Het was Jentl Buelens, die maakte voor een talrijk opgekomen publiek zijn comeback, die alle aandacht naar zich toetrok door 2x te scoren.

Doelpunten : Jentl Buelens en Ruben Serneels 2x,Sean O’Neill en Thomas Vekemans 1x

DIV2 BULLDOGS LUIK – FLASHGUNS A 3-14(1-2,2-7,0-5)

Enkel in de 1ste periode kon de thuisploeg gelijke stand houden maar vanaf dan begon onze Belgische Roemeen, Robert Apostel, eindelijk met scoren. Wat hem in de vorige 2 wedstrijden niet lukte, lukte in het snikhete Luik maar liefst 4x!!

Doelpunten : Robert Apostel 4x,Stefan Casteels en Axel Verstappen 2x,Jonas Goyvaerts,Evan Cornish,Yannick Compagnie,Jeffrey De Weyer en Yves De Ryck 1x

DIV3 LIEDEKERKE LIONS YELLOW – FLASHGUNS B 4-14(1-6,2-4,1-4)

Net als 2x weken geleden trok het team naar Liedekerke om Lions Yellow partij te geven en het werd een zo goed als een kopie van de 1ste wedstrijd qua uitslag en spelverloop.

Doelpunten : Nico Verschoren 4x,Tom Uytterhoeven en Erwin Sleeckx 3x,Goossens Steven,Bram Peeters,Brent Boon en Cis Ceulemans 1x

U12 OLYMPIA – RED ROOSTERS CHARLEROI 1-8(1-2,0-3,0-3)

Enkel in de 1ste periode haalden onze jonge bengels het niveau van Red Roosters. Vanaf de tweede periode moesten we duidelijk hun meerdere herkennen in de Waalse buren.Nochthans in de laatste shift liet ons U12 Team zien dat ze veel meer kwaliteiten hebben dan de uitslag doet vermoeden.

Doelpunt : Tanel Van Tendeloo 1x

Interview van de maand: Jan Casteels

Er gaat geen enkele vrijdagavond wedstrijd voorbij of Jan heeft deze met een half oog bekeken vanuit de cafetaria. Vanaf 1977 volgt hij de ijshockey van Olympia op de voet en trad in 1980 in het bestuur van de club. Zo beoefende hij elke functie uit behalve die van voorzitter. Later werd hij werd hij ook nog ondervoorzitter van RBIHF waar hij samen deel uit maakte met zijn goede vriend Chris Clement. Zo maakte hij enkele Internationale Congressen mee met als belangrijkste die Vancouver voor de Olympische Spelen van 2010.

De beste herinnering heeft Jan aan de wedstrijd Red Eagles Den Bosch – Olympia,3-3, in het 1980 waar Olympia een 3-1 achterstand nog ophaalde in de laatste 20 seconde.

Als beste speler die hij ooit live bezig zag komt de naam Jason Spezza (toen Ottawa Senators, nu Toronto Maple Leafs) naar voren en bij Olympia vindt hij en misschien niet onterecht Glen Surbey de beste uit het seizoen 78/79 die samen met zijn toenmalige ploegmakkers Paradis, Chiasson en Leduc deel uitmaakte van de pre-selectie van Canada voor Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid. “Dat waren nog eens tijden!!”

De Weekend Analyse 25-27/10

DIV1 LIEGE BULLDOGS – OLYMPIA 1-12 (0-4,0-3,1-5)

In de vurige stede nam ons 1ste Team de thuisploeg direct bij de keel. Na iets meer dan 3 minuten stond het reeds 0-3. De rest van de wedstrijd controleerde ze de wedstrijd en liepen stelselmatig uit onder leiding van kapitein Ruben Serneels, terug uit blessure, die zelf 3x scoorde.

Doelpunten : Ruben Serneels 3x,Don Geerts,Thomas Vekemans en Mats Van den Eede 2x,Kevin Glassee,Benjamin Jacobs en Bjorn Melis 1x

DIV2 FLASHGUNS A – ICE TIGERS PHANTOMS 16-0 (5-0,7-0,4-0)

Van een echte wedstrijd was nooit spraken na de openingstreffer. De bezoekende doelman wist de schade nog te beperken tot 16.

Doelpunten : Yannick Compagnie 4x,Jonas Goyvaerts 3x,Yves De Ryck,Sean Kelly en Maxim Dockx 2x,Geert Cerstiaens,Steven Cammaerts en Axel Verstappen 1x

DIV3 FLASHGUNS B – NEW STARS HYC 16-0 (6-0,6-0,4-0)

Net als de vorige 3 wedstrijden was Flashguns B veel te sterk voor de tegenstander. Als absolute uitblinker trad ouderdomsdeken Erwin Sleeckx, net geen 60,naar voren door maar liefst 5x te scoren. Een tevreden coach trakteerde zichzelf met een etentje in het 4* restaurant Hong Kong aan de Statie.

Doelpunten : Erwin Sleeckx 5x,Cis Ceulemans 4x,Nico Verschoren en Tom Uytterhoeven 2x,Yannick Bruyninckx,Raf Nys en Steven Goossens 1x

U14 LUNA TIGERS LOMMEL – OLYMPIA LIONS 3-3 (1-0,2-2,0-1)

In een spannende en evenwichtige wedstrijd was een gelijkspel de logische einduitslag omdat geen van beide teams een nederlaag zou verdiend hebben. Na de wedstrijd werden alle spelers getrakteerd op een welverdiende hot-dog door de thuisploeg.

Doelpunten : Lisa Bollen 2x en Quinten De Smet 1x

U12 OLYMPIA – HASKEY HASSELT 4-6 (2-2,1-1,1-3)

Na Cold Play en Hyc kwamen we met Haskey Hasselt een derde sterke tegenstander tegen. Onze binken kwamen vrij snel 0-2 achter maar door hun vechtlust werd het zelfs 3-2. In de laatste halve minuut scoorde Haskey de 4-6 doordat we alles op alles zette om de 5-5 te scoren. Spijtig om te melden was de onsportiviteit van enkele spelers en coach van de bezoekende ploeg.

Doelpunten : Stanne De Leender 2x,Victor Meulemans en Tanel Van Tendeloo 1x