Olympia Heist 7 – 3 Antwerp Phantoms Div 1

Vandaag stond de wedstrijd tussen de eerste en de tweede van het klassement op het programma. De thuisploeg begon met 12 spelers en twee goalies aan de wedstrijd, de bezoekers zorgden voor het overwicht met 17 spelers en twee goalies. Vanaf de eerste moment werd er knap samengespeeld en trok Olympia het laken naar zich toe. Er ontstonden kansen maar de afwerking miste. Een schot, geblokt door Wouter Mauriën, ketste af op zijn stick en viel achter hem in de goal. 0-1 stond op het scorebord maar de thuisploeg ging meteen op zoek naar aansluiting. Vele aanvallen werden opgezet en de druk werd hoog gehouden door Olympia. In de 14de minuut was het dan Timo Dewin die scoorde op assist van Adam Cech en Marek Ziarny. De gelijke stand was van korte duur want binnen de minuut liep Phantoms opnieuw een puntje uit. Timo Dewin kon de cijfers dankzij Marek Ziarny en Kevin De Winter terug gelijk zetten en zo werden de kleedkamers opgezocht. Ook in de tweede periode bleef Olympia het laken naar zich toe trekken en Timo De Win scoorde zijn derde van de avond op assist van Kevin De Winter en Marek Ziarny. Dankzij de foutenlast van Antwerp Phantoms kon er ook een vierde keer gescoord worden: Marek Ziarny werkte de pass van Kevin De Winter tegen de netten. De thuisploeg bleef hun spel spelen en Marek Ziarny zette de 5-2 op het scorebord op assist van Kevin de Winter en Timo De Win. Met deze cijfers werden de kleedkamers opgezocht. De derde periode werd de puck mooi rondgespeeld en bracht enkele spannende momenten mee. Adam Cech scoorde de 6-2 op assist van Kevin De Winter en Timo De Win, deze laatste zette de zevende goal op het scorebord dankzij Kevin De Winter. Net voor einde game kwam Phantoms nog even gevaarlijk opzetten waardoor de eindstand 7-3 werd. De punten bleven verdiend in Heist. Volgende week vrijdag ontvangt onze eerste divisieploeg Mechelen Whales.

Liedekerke Lions – Olympia Heist U12

Zaterdagavond was het de beurt aan onze U12 om op het Liedekerkse ijs te gaan spelen. Goalies Mathéo en Hannes hadden er heel veel zin in en pakten beiden een heel goede wedstrijd. Maar ook Luckas, Ries, Eppo, Warre, Tanel en Rui lieten mooie hockey zien waarbij ze probeerden mooie aanvallen op te bouwen. De passen kwamen niet altijd aan, maar toen de wedstrijd vorderde vonden onze jongens elkaar blindelings op het ijs. Ook in de verdediging werd er samengewerkt waardoor vele aanvallen werden weggewerkt. Zaterdag staat er een wedstrijd in Herentals op het programma.

Kortrijk Spurs 1 – 8 Olympia Heist Div 1

Op zondagavond trok onze eerste divisieploeg naar het verre Kortrijk met 11 spelers en twee goalies. Na een lange afwezigheid maakte Marek Ziarny zijn opwachting terug op het ijs, Alexander Verherstraeten zit nog een schorsing uit en ook Jonathan Rymenants moest wegens ziekte verstek geven. Dat Marek Ziarny met veel zin op het ijs stond, was meteen duidelijk. Nog voor het einde van de derde minuut werd zijn pass vakkundig omgezet in een doelpunt door Kevin De Winter. In de zesde minuut werd dit een assist van Kevin De Winter die Marek Ziarny in de goal schoot. Er werden mooie hockey getoond en onze spelers vonden elkaar zeer goed op het ijs. Slechts 1 maal kon de thuisploeg scoren in deze eerste periode. De tweede periode startte met een vroege goal van Kevin De Winter op assist van Tom Peeters, die de 1-3 op het bord zette. Hierna schoot de verdediging van Kortrijk wakker en maakte het onze aanvallers heel moeilijk. In de derde periode stond er op Heist geen maat. De vierde goal van Marek Ziarny was er eentje op assist van Kevin De Winter en Adam Cech. Het was op dit moment duidelijk dat Heist voluit voor de winst ging, maar ook voor zijn doelpuntensaldo. Adam Cech werkte de vijfde goal tegen de netten die aangespeeld werd door Kevin Glassee en Ruben Serneels, slechts negen seconden later was het Nick Pupinin die de goal kon maken dankzij Kevin Glassee. Een half minuutje later prijkte er 1-7 op het scorebord, nu dankzij Kevin De Winter op assist van Marek Ziarny en Glenn Serneels. Uiteindelijk was het Nick Pupinin die de eindscore 1-8 op het scorebord zette. De drie punten gaan verdiend mee naar Heist met weer een iets comfortabelere tweede plaats in het klassement. Vrijdagavond komt koploper Antwerp Phantoms op bezoek op het Heistse ijs voor een wedstrijd tussen de 1ste en 2de van het klassement.

Olympia Heist 2 – 11 Bulldogs Liège U16

Met Bullldogs Liège kwam de tweede van het klassement op bezoek. De ploeg wist op voorhand dat het een zware wedstrijd ging worden maar deden ontzettend hun best om de rangen te sluiten. De verdediging probeerden Kobe Abspoels goed te ondersteunen, maar hier waren soms vergissingen in de communicatie. Aanvallend probeerden ze heel goed samen te werken maar deze werden vakkundig weggewerkt door de Luikse verdediging. Han Roothooft veegde dankzij een assist van Kobe Verstraeten de 0 van het scorebord en Beau de Cuyper maakte de 2de goal. Nu zijn er twee weekjes rust om op 18 februari de verplaatsing naar Leuven te maken.

Flashguns Heist A 4-7 Flashguns Heist B Div 2

Het wedstrijdweekend in Heist werd geopend door een clash tussen de 2 ploegen van Heist. Flashguns Heist B had net 2 lijnen bij, Flashguns Heist A had 3 man meer. Ondanks dat Flashguns Heist A hoger in het klassement staat, was het toch de B-ploeg die het laken vanaf de eerste minuut naar zich toe trok. Het was Joris Claes die meermaals de redding bracht. Halfweg de eerste periode konden Flashguns Heist A dan toch scoren dankzij een rebound van Pieter-Jan De Raet. Flashguns Heist B waren onmiddellijk bij de pinken en dankzij Geoffrey Hendrickx stonden de cijfers weer gelijk. Hierna keerde het geluk van de Flashguns Heist B want Kenneth Van Breedam, Pieter-Jan De Raet en Jonas Govaerts. De tweede periode kwamen Flashguns Heist B met heel veel zin op het ijs. Na anderhalve minuut maakte Geoffrey Hendrickx zijn tweede van de avond en dit was het startsein van een hele sterke periode voor de B-ploeg. Tom Uytterhoeven, Geoffrey Hendrickx en Sean O’Neill brachten de bezoekende ploeg op een 4-5 voorsprong. De thuisploeg deed enorm veel moeite maar de rangen konden niet gesloten worden. In de derde periode zette Tom Uytterhoeven en Nico Verschoren de definitieve cijfers op het bord met 4-7.

Minitoernooi U8/U10 Herentals

Het vroege zaterdagochtenduur werd vandaag getrotseerd door onze U8 en U10ploeg, Bulldogs Liège, Coldplay Sharks Mechelen en de 2 Herentalse thuisploegen. Sommigen van onze spelers kwamen om 7.30 aan met slaperige oogjes, anderen waren meteen al goed in vorm. De eerste twee wedstrijdjes hadden onze U10spelertjes het wat moeilijker. Passen die niet uitkwamen, spelers die niet gevonden werden, … Het zorgde ervoor dat de eerste twee wedstrijdjes vooral verdedigen was. Toch moet ook gezegd zijn dat ze toch wel probeerden de andere goal te bereiken. Na een wedstrijdje rust stond er een vernieuwde ploeg op het ijs. Dit resulteerde in sterke aanvallen en regelmatige doelpunten. maar ook verdedigend stond Olympia/Luna veel sterker op het ijs. Hierdoor werden er praktisch geen pucks doorgelaten. en ook de goalie voelde zich meer in zijn nopjes. De laatste twee wedstrijden werden dan ook afgesloten met de nodige kansen die omgezet konden worden in mooie doelpuntjes, maar bovenal met veel plezier en stralende gezichtjes én een eerste goal voor Ilyano.
Ook onze U8 heeft niets anders dan plezier beleefd op het ijs. Mooie acties naar de puck, pasjes proberen te geven maar ook de verdediging van het doel probeerden ze tot een goed einde te brengen.

Brussels Capitals 11 – 5 Flashguns Heist B

Flashguns Heist B lieten onmiddellijk merken dat ze heel veel zin hadden in deze wedstrijd. Binnen de 5 minuten werd er 2x gescoord. De eerste werd gemaakt door Brent Boon, die de assists van Sean O’Neill en Evan Cornish kon omzetten, bij de andere werd de pas van Verschoren Nico door Sean O’Neill tegen de netten gewerkt. Hierna schoten Brussel Capitals wakker en konden ze de periode afsluiten met een 3-2 voorsprong. Kort na de start van de tweede periode maakte Nico Verschoren op assist van Tom Uytterhoeven de gelijke stand. Hoe hard de bezoekende ploeg ook hun best deed, ze kregen de rangen niet gesloten. De kleedkamers werden na de tweede periode opgezocht met een 7-3 achterstand. De derde periode werd weer heel sterk gestart waarbij Nico Verschoren op assist van Geoffrey Hendrickx en Tom Uytterhoeven de vierde goal voor Heist maakte. De thuisploeg kon verder uitlopen tot 11-4, Brent Boon op assist van Tom Uytterhoeven zette de eindstand van 11-5 dan vast. Vrijdag is er een wedstrijd tussen de twee Heistse Flashgunploegen.

Minitoernooi Luik U8/U10

Ondanks het vroege uur en de slechte weersomstandigheden konden we toch met 2 volledige ploegen de verplaatsing maken. Het werd een leuke voormiddag op de ijsbaan van Luik met ontzettend veel leerkansen voor onze twee jongste ploegen.

Liedekerke Lions 0 – 11 Olympia Heist U16

Vandaag was de must-win-game voor onze U16-ploeg. Tijdens de week werd er hard getraind en er kwam dan ook een overtuigende ploeg op het ijs. Adam Cech en Marek Ziarny hadden duidelijke orders gegeven aan hun troepen en dit was duidelijk te merken. Van in het begin trok Olympia het laken naar zich toe, maar het duurde toch nog 12 minuten vooraleer Kobe Verstraeten de 0 van het scorebord veegde. 40 seconden later volgde Beau De Cuyper het voorbeeld van Kobe, op assist van Arno De Preter en Thor Roelofs. Met de 2 punten voorsprong werden de kleedkamers opgezocht. De tweede periode werd een herhaling van de eerste periode, met vele aanvallen op de goal. Armani Maeremans kegelde na 3 minuten in de tweede periode de assist van Sylvester Van Acker binnen, twee minuten later deed Thor Roelofs hem na. Deze gaf ook de assist van de vijfde goal, die afgewerkt werd Han Roothooft. De zesde goal was de tweede van de avond van Beau De Cuyper, die wederom de pass van Arno De Preter knap omzette in een doelpunt en ook Thor Roelofs kon zijn tweede van de avond scoren. De kleedkamer werd opgezocht met 0-7 op het scorebord. De derde periode werd er aan een hoog tempo verder gespeeld waarbij Beau De Cuyper zijn derde goal van de avond maakte. Sylvester van Acker kon op assist van Kyan Ceulemans de negende goal van de avond scoren en Han Roothooft zorgde voor de dubbele cijfers op het scorebord. 4 minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Matvej Grin dan dankzij Simon Geurts voor de eindstand van 0-11. De punten kwamen verdiend mee naar Heist.

Red Roosters 4 – 2 Heavy Hitters Div 4

De bezoekende ploeg begon er, na een lange rit dankzij de sneeuwval, aan met heel veel zin. Na 3 minuten kegelde Veron Verheyen de 0 van het scorebord. Heavy Hitters deed enorm zijn best om de voorsprong te behouden en de rangen gesloten te houden, maar 5 minuten voor einde eerste periode vond de thuisploeg een gaatje. Er werd gerust met gelijke cijfers op het scorebord. In de tweede en derde periode probeerde Heavy Hitters aanvallen op te zetten, maar de afwerking miste. Toch bleven ze werken voor elke puck. De tweede periode werd afgesloten met 3-1 op het scorebord. De derde periode werd dankzij Sander Braes afgesloten met 4-2, die de assist van Nick Stevens in de netten knalde.