Uitgelicht

Eetdag 2019

Gezellig met vrienden en familie uit eten en tegelijkertijd onze club steunen? Dat kan! Kom naar onze jaarlijkse eetdag. Dankzij dit evenement krijgen wij extra geld in het laadje om onze club draaiende te houden. Dit jaar op een super gezellige locatie!

De eetdag zal dit jaar doorgaan in zaal De Feestberg (Jan Decordesstraat 17A, 2580 Beerzel).

Als voorgerecht heeft u de keuze uit: Kaaskroket / Garnaalkroket. Daarnaast kan u kiezen uit 3 verschillende hoofdgerechten: Stoofvlees, Vol-au-vent of Vispannetje dit geserveerd met frieten / kroketten / puree. Ook voor de kleinsten is er een aangepaste kindermenu voorzien – inclusief kinderijsje! Als dessert is er keuze uit een breed en superlekker taartenassortiment…

SPELENDE LEDEN ETEN GRATIS (supplement 5€ voor vispannetje), gelieve dit duidelijk aan te duiden op het voorziene bestelformulier. De bediening zal zoals steeds verzorgd worden door de spelers van het DIV1, zodat jullie de spelers onder de helm wat beter leren kennen.

Inschrijven kan t/m maandag 24 november 2019 door het ingevulde inschrijvingsformulier (hironder te downloaden) af te geven en te betalen aan uw ploegverantwoordelijke, het bestuur of bij DESONI sport. Gelieve cash te betalen bij inschrijving, waarvoor dank!

Bestel je wijn en steun onze club via onze sponsor Wijnhuis Verlinden

Beste speler, ouder, supporter,

De dagen worden korter en we mogen stilaan beginnen denken aan de eindejaarsfeesten. Voor vele mensen begint dan ook de zoektocht naar een geschikt cadeau of een passende wijn bij het feest-menu. Voor deze gelegenheid biedt Olympia vast en zeker een oplossing.

Bij onze sponsor Wijnhuis Verlinden vindt u een schitterende selectie wijnen. Iedereen vindt er vast en zeker zijn voorkeur. Wit, rood, rosé, parelend, … . We hebben het allemaal! U kan ook verschillende proefpakketten bestellen.

Het belangrijkste is dat u door deze wijnactie de club steunt om allerlei materiaal aan te kopen voor onze jeugdwerking. Wij hopen dus dat jullie massaal wijn bestellen, het komt onze club ten goede.

Deel onze actie met vrienden, buren, … of stuur deze mail eens door naar je collega’s. Als de bestelling voor een bedrijf is, kan Wijnhuis Verlinden voor een factuur zorgen.

Bestellen kan via de webshop http://www.wijnhuisverlinden.be en vergeet zeker niet op het bestelformulier bij opmerkingen “Steun IJshockey Olympia Heist” te vermelden.

Als vaste partner van Wijnhuis Verlinden loopt deze actie gans het jaar door. Heb je dus wijn nodig? Aarzel dan niet en koop via de webshop en steun rechtstreeks onze club.

De wijn wordt bij je thuis geleverd.

Alvast bedankt voor jullie steun.

De Weekend Analyse 9-11/10

DIV1 OLYMPIA – RED ROOSTERS CHARLEROI 5-1(5-0,0-1,0-0)

Ons 1ste Team namen de bezoekers direct bij de keel na een uitstekende 1ste periode met veel kansen en een logische 5-0 als tussenstand. Na een zwakke 2de periode met amper kansen konden de bezoekers toch 1x scoren. In de 3de periode kregen we voldoende kansen om nog enkele keren te scoren maar de afwerking liet het afweten. Al bij al een geslaagde 1ste competitiewedstrijd vanuit een zeer sterke verdediging!

Doelpunten : Hobie Fransen 2x, Ruben Serneels, Glen Serneels en Don Geerts 1x

DIV2 BRUSSELS CAPITALS – FLASHGUNS A 3-8(1-0,2-5,0-3)

De Brusselaars namen de wedstrijd direct in handen en we mochten blij dat de score slechts 1-0 was na 20 minuten maar daarna was het ook over en out voor de thuisploeg. Vanaf de 2de periode keerde de wedstrijd en konden we via een goede collectieve prestatie een verdiende overwinning terug naar Heist brengen.

Doelpunten : Govaerts Jonas 3x, De Ryck Yves, Dockx Maxim, Cornish Evan, Cerstiaens Geert en De Weyer Jeffrey 1x

DIV3 FLASHGUNS B – COLDPLAY MECHELEN 7-0(3-0,2-0,2-0)

Na nog geen 5 minuten stond het reeds 3-0 en leek de wedstrijd al gespeeld. De bezoekers gaven zich niet gewonnen maar een uitstekende doelman, Lode Boen, was zelfs zonder te slapen niet te kloppen. Met nog eens 2 doelpunten in 30 seconden aan het einde van de 2de periode werd de wedstrijd helemaal op slot gedaan en konden we een zeer faire wedstrijd afsluiten met een ruime, iet wat overdreven winst.

Doelpunten : Brent Van Uytrecht en Tom Uytterhoeven 2x, Raf Nys, Brent Boon en Cis Ceulemans 1x

U14 OLYMPIA – HYC HERENTALS WIT 7-3(2-1,2-0,3-2)

Onze schrijver van dienst kon zijn ogen niet geloven toen hij de RBIHF website opendeed om eens te kijken wat onze U14 aan het doen waren. Het was toen al 2-0. Snel naar de ijsbaan om ze toch eens bezig te zien en ze verraste me in positieve zin. Hopelijk kunnen ze dit volhouden door hard te blijven trainen en dan stunten ze zeker eens tegen een team dat boven hun staat in de ranking.

Doelpunten : Veron Verheyen 4x, Thor Roelofs 2x en Joren De Wever 1x

De Weekend Analyse 2-4/10

DIV2 HASKEY HASSELT – FLASHGUNS A : 2-8 (1-1,0-3,1-4)

Het was er duidelijk aan te zien dat we nog niet veel trainingsuren in de benen hadden. Het waren de Limburgers die zelfs verrassend op voorsprong kwamen voordat we enige reactie toonden. Vanaf de 2de periode namen we de wedstrijd volledig in handen en konden we simpelweg de score aandikken tot 2-8.

Doelpunten : Robby Apostel 3x, Yannick Compagnie, Geert Cerstiaens, Evan Cornish, Axel “Bal” Verstappen en Jonas Goyvaerts 1x

DIV3 HITMEN – COLDPLAY MECHELEN : 2-9 (0-4,2-3,0-2)

Het was snel te merken dat er toch een groot verschil is tussen de top van 3de Divisie en 4de Divisie waar we vorig jaar nog in speelden. Nadat we na 6min 0-1 achter kwamen sloeg er vooral paniek in de ploeg en 2min later stonden we reeds 0-4 in het krijt. Een zeer leerrijke wedstrijd waar sommige fouten direct werden afgestraft maar positief was wel dat men de juiste ingesteldheid toonden!!

Doelpunten : Vincent Deckers en Killian Ceulemans 1x

U14 CHIEFS LEUVEN – OLYMPIA : 13-3 (3-2,4-0,6-1)

Met Chiefs Leuven kregen onze U14 spelers al direct een tegenstander van formaat tegen. Na de 1ste periode verraste ze iedereen die aanwezig was door de jonge Leuvenaars het enorm moeilijk te maken. Blijkbaar hadden ze zoveel krachten verspeeld na 15min dat hun pijp meer en meer uitging naarmate de wedstrijd vorderde. Na de wedstrijd was Coach Cech toch zeer tevreden!!

Doelpunten : Simon Geurts, Thor Roelofs, Matvej Hryn 1x

U12 HASKEY HASSELT – OLYMPIA : 1-6 (0-0,0-1,1-5)

In een gelijkopgaande 1ste periode en een 2de periode waar we net iets beter waren was de score nog steeds te verwaarlozen. In een uitstekende 3de periode waar het verschil duidelijk merkbaar was lieten onze U12en met mooi ijshockey zien dat de jeugd er terug staat in Heist.

Doelpunten : Tanel Van Tendeloo en Miron Hryn 2x, Stig De Meutter en Louis De Neef 1x

Coronamaatregelen verstrengen

De Provincie Antwerpen heeft naar aanleiding van het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio zeer strenge maatregelingen getroffen. Ook wij als club moeten hier gevolg aan geven om ieders gezondheid te vrijwaren.

Dit houdt in dat een aantal afspraken en evenementen voor de maand augustus spijtig genoeg worden afgelast.

  • Alle seniorentrainingen die voorzien waren in Leuven gaan NIET door.
  • De jeugdtrainingen gaan wel gewoon door.
  • De inschrijvingen die normaal doorgingen op maandag 24 augustus zijn ook noodgedwongen GEANNULEERD.
  • De BBQ voor alle leden van zaterdag 29 augustus gaat NIET door.

Deze beslissingen zijn niet leuk maar de gezondheid van onze leden gaat voor.  

Laten we alvast hopen dat deze strengere maatregelingen hun effect zullen hebben, zodat we alsnog tijdig aan het seizoen 20/21 kunnen beginnen.

Blijf gezond en tot binnenkort,

Bestuur Olympia Heist

Inschrijvingen en evenementen seizoen ’20-’21

Beste leden,

De zomer staat voor de deur….een periode van rust en hopelijk gezelligheid na een bizarre tijd. En tegelijkertijd eindelijk wéér uitkijken naar een nieuw ijshockey seizoen 20/21. Ziehier enkele belangrijke evenementen met datum.

INSCHRIJVINGEN SEIZOEN 20-21
De inschrijvingen gaan door op maandag 24 augustus 2020 in café ’T Hoekske te Heist.
We starten om 18h30 tot 20h00 voor onze jeugdspelers en van 20h00 tot 21h30 verwelkomen we graag onze spelers van het 1ste Team en de recreanten. Net zoals andere jaren zal Dr.Blauwens aanwezig zijn.
Lidgeld kan daar cash voldaan of via overschrijving geregeld worden op ons rekeningnummer BE78 7512 0903 9686, met vermelding van uw naam en eventueel uw team.
Pasfoto’s kunnen ter plaatse genomen worden.

Lidgelden 2020-2021

Categorie/Reeks Speler Goalie
2009 en later (U6-U12) €450 €350
2007 en 2008 (U14) €500 €400
2005 en 2006 (U16) €500 €400
2004 en later (Recreanten) €450 €350
2004 en later (1ste Team) €525 €425

Starterspakket voor nieuwe leden:
2009 en later (U6-U12): 450€
2005 tot 2008 (U14-U16): 500€

Inhoud starterspakket: lid voor 1 seizoen + zweetpak, harnas, kruisbescherming, elleboogstukken, handschoenen, beenstukken, sokken, trui, zak, stick, nekband, helm, harnas en broek. Hierbij stellen we een contract op met aankoop materiaal en reglement van de club.

BBQ
Na het positieve nieuws te mogen vernemen dat er terug evenementen mogen georganiseerd worden kunnen we onze leden nog eens samenbrengen met een gezellige BBQ. Deze vindt plaats in de voetbalkantine van Heist Goor in de Schaliehoevestraat 64, 2220 Heist-op-den-Berg en gaat door op zaterdag 29 augustus 2020. Formulier volgt later.

OPENING IJSBAAN
Op vrijdag 11 september 2020 gaan de deuren van de ijsbaan normaal weer open. De 1ste trainingen zijn voorzien vanaf maandag 14 september 2020. Meer informatie volgt later.

EETDAG
Deze gaat door op zondag 6 december 2020. Dit is voor alle leden gratis. Meer informatie volgt later.

VACATURES
Nu de club de laatste jaren steeds meer leden heeft en volgend seizoen weer met 2 extra teams in competitie uitkomt hebben wij ook meer vrijwilligers nodig.
• Referees (dit mogen ook jeugdspelers zijn + er wordt een cursus gegeven door de Federatie)
• Klokmedewerkers
• Helpers op woensdag bij het aankleden van nieuwe jeugdspelers

Geïnteresseerden mogen zich altijd melden via mail of bij de verantwoordelijke van hun team.

De Weekend Analyse 28/2-1/3 & 6-8/3

DIV2 FLASHGUNS A – RED ROOSTERS CHARLEROI 14-3(3-1,6-1,5-1)

Met Red Roosters Charleroi kwam nu ook weer niet de meest sexy ploeg af om een titel te vieren. Zelfs door niet goed te spelen behaalden we een zeer gemakkelijke overwinning voor het wederom talrijk opgekomen publiek.

Doelpunten : Jonas Govaerts 3x, Yves De Ryck, Axel verstappen, Jeffrey De Weyer 2x, Evan Cornisch, Yannick Compagnie, Geert Cerstiaens, Maxim Dockx en Yannick Weckhuysen 1x

DIV2 FLASHGUNS A – OLD STARS HERENTALS 10-3(1-1,3-2,6-0)

Na 25 minuten leidde de Old Stars verdiend met 1-3 en de reden daarvoor was ook niet ver te zoeken. Sven Van Buren kreeg veel te veel ruimte en zo kon hij van harte zijn snelheid gebruiken. Door hem beter op te vangen en te schaduwen namen we de wedstrijd volledig over en dit resulteerde in een zeer sterk laatste 30 minuten waarin we nog liefst 8x wisten te scoren.

Doelpunten : Yannick Compagnie en Robert Apostel 3x, Jonas Govaerts 2x, Yannick Dockx en Jeffrey De Weyer 1x

DIV3 FLASHGUNS B – COLDPLAY SHARKS MECHELEN 4-2(1-1,3-0,0-1)

Met Kevin Feyaerts had Mechelen hun absolute topspeler bij. Hij verdient ruim 4000 Paraguayaanse Guarani in de maand en is zo de enige profspeler in de reeks. In een zeer faire wedstrijd werd het verschil gemaakt in de 2de periode. Door 2x te scoren was het Cis Ceulemans die de strijd won van zijn broer Seppe, die bij de Mechelaars aan de face-off stond.

Doelpunten : Tom Uytterhoeven en Cis Ceulemans 2x

DIV3 COLDPLAY MECHELEN – FLASHGUNS B 5-4(3-1,2-1,0-2)

Het was duidelijk dat Seppe Ceulemans de nederlaag tegen zijn broer Cis van vorig week moeilijk kon verteren en wilde revanche. Vanaf de beginminuut konden we achtervolgen en stonden na 40 minuten zelfs met 5-2 in het krijt. Een slotoffensief in de 3de periode leverde net niet voldoende op en zo mag Flashguns B de titel nu definitief opbergen.

Doelpunten : Erwin Sleeckx, Raf Nys, Kurt Verschoren en Cis Ceulemans 1x

DIV4 BRUSSELS TROUTS – HITMEN 4-3(1-2,3-1,0-0)

Het is duidelijk dat Brussel Trouts en vooral hun Canadees Vincent Trembley ons zwart beest is tijdens onze competitie, met 2 nederlagen en 1 draw behaalden we maar 1 puntje. Nochtans begonnen we sterk aan de wedstrijd en stonden na 6 minuten 0-2 voor. Ondanks een sterke wedstrijd en met juist ingesteldheid is het natuurlijk spijtig om te verliezen maar de coaches konden tevreden terugblikken over de wedstrijd.

Doelpunten : Lennert Cerstiaens, Vincent Deckers en Olivier Suerickx 1x

DIV4 HITMEN – BULLDOGS LUIK 5-4(2-2,1-2,2-0)

Het was duidelijk dat de spelers niet wakker waren. Bulldogs dat maar met 8 spelers aan de face off stond bepaalde het tempo en kon gemakkelijk uitlopen tot 2-4. Met een toevalstreffer en 2 snelle doelpunten begin 3de periode bleven de spelers nog met vuur spelen. Vandaag zagen we echt geen team dat kampioen wilde worden!!

Doelpunten : Olivier Suerickx 3x, Lennert Cerstiaens en killian Ceulemans 1x

U14 COLDPLAY MECHELEN – OLYMPIA LIONS 14-1(4-0,5-1,5-0)

Er werd 3×20 minuten gespeeld ipv 3×15 en dit was voor ons koppig 9-tal net iets te veel van het goede. Ondanks goed verweer was het verschil tussen beide teams veel te groot. Nesta Giudice kon bij 6-0 de eerreder scoren.

Doelpunten : Nesta Giudici 1x

U12 OLYMPIA – BULLDOGS LUIK 6-3(3-1,2-1,1-1)

Na de 9-2 nederlaag eind vorig jaar in Luik blijven ons U12 Team vriend en vijand verrassen. Elke week maken onze spelers de nodige vooruitgang als team en wedstrijden die in het begin van het seizoen nog ruim verloren gingen worden nu zelfs met winst of een kleine nederlaag afgesloten. De coach van Luik was zodanig onder de indruk na 2 periodes van ons Team.

Doelpunten : Simon Geurts 2x, Miron Hryn, Stanne De Leender, Cisse Van Hoof en Miron Hryn 1x

U12 OLYMPIA – CHIEFS LEUVEN 2-5(1-1,1-1,0-3)

Wederom een vrij goeie wedstrijd tegen een tegenstander die op papier veel sterker is. Even mochten onze jongens dromen van een stunt toen men voor de 2x op voorsprong kwam en na 2 periodes de Leuvenaars nog steeds op een gelijke stand konden houden. De laatste 21 minuten waren er blijkbaar te veel aan maar coach Hryn was zeer tevreden na afloop.

Doelpunten : Tanel Van Tendeloo en Stig De Meutter 1x

De Weekend Analyse 21-23/2

DIV1 CHIEFS LEUVEN – OLYMPIA 6-3(2-1,1-1,3-1)
Ondanks de vele afwezigen kon ons 1ste Team tevreden terugblikken over hun wedstrijd na het debacle van vorige week in Luxemburg. Na 40 minuten waren we de evenknie van Leuven maar dit kostte zoveel krachten dat de 3de periode er te veel aan. De halve finale is een zekerheid alleen weten we nog niet tegen wie we uitkomen.
Doelpunten : Alexander Verherstraeten 2x, Kevin Glassee 1x

DIV2 HYC STARS – FLASHGUNS A 1-2(1-1,0-1,0-0)
Dit was nu eens pure reclame voor divisie 2. Uitstekende refs, beide teams maakte er een goede en spannende wedstrijd, een positieve sfeer en ontzettend veel volk dat afgezakt was naar het Netepark. Het was lang geleden dat een team van Olympia nog door zoveel supporters op verplaatsing werd gesteund!! Iedereen bedankt hierboven!!
Doelpunten : Geert Cerstiaens en Jeffrey De Weyer 1x

DIV3 FLASHGUNS B – NEW STARS HYC 16-4(5-0,4-1,7-3)
Flashguns B nam New Stars direct bij de keel zodat er maar weinig spanning in de wedstrijd zat. Voor de 3de maal op rij wist men de bezoekers uit Herentals met dubbele cijfers huiswaarts te sturen.
Doelpunten : Nico Verschoren en Brent Boon 3x, Steven Goossens en Dries Aerts 2x, Tom Uytterhoeven, Erwin Sleeckx, Walter Vets, Kenny Laporte, Christophe Van Meensel en Raf Nys 1x

DIV4 HITMEN – BRUSSELS TROUTS 5-5(0-3,3-2,2-0)
Na de wedstrijd waren de spelers zowel tevreden als ontgoocheld. Na de 1ste periode gaf niemand nog 1 cent voor het behalen van een punt maar nadat we in de 3de periode direct 2x scoorden en zo terug gelijkstonden kregen we nog voldoende kansen om de wedstrijd met winst af te sluiten. Echter moeten we weeral eens vaststellen dat ons team zich echter nog geen volledige wedstrijd kan focussen!!
Doelpunten : Yentz Govaerts, Lennert Cerstiaens, Thibo Christaens, Vincent Deckers en Olivier Suerickx 1x

U14 OLYMPIA LIONS – LUNA TIGERS 5-5(0-2,4-0,1-3)
Een wedstrijd waar ons U14 Team met 2 gezichten speelden. 2 slechte periodes en 1 uitstekende periode, met tussenstanden van 0-2,4-2,4-5 en echter in de slotseconden konden we nog een gelijkspel uit de hoed toveren na een actie van kapitein Keano Smets.
Doelpunten : Keano Smets 2x, Nesta Guidici, Quinten De Smet en Veron Verheyen 1x

De Weekend Analyse 14-16/2

DIV1 BEAUFORT KNIGHTS – OLYMPIA 11-0(4-0,4-0,3-0)

Er zijn zo van die wedstrijden dat er niets lukt en dat het complete team een offday heeft. Na een lange busrit kwamen onze spelers met flanellen benen op het ijs. Amper kansen en veel domme straffen als resultaat. Een wedstrijd om snel te vergeten.

DIV2 FLASHGUNS A – HYC STARS 4-0(1-0,3-0,0-0)

Doelpunten : Tom Uytterhoeven,Jonas Govaerts,Robert Apostel en Yves De Ryck 1x

DIV2 FLASHGUNS A – HASKEY HASSELT 10-1(1-1,4-0,5-0)

Net als vorig jaar had de kalendermaker 2 wedstrijden voorzien binnen de 12u. Vanaf de 1ste minuut namen we de wedstrijd in handen.De Hasseltse goalie kon de schade nog beperken in de 1ste periode maar langzamerhand werd deze krijger ook moe. Na afloop waren we best tevreden met ons spel.

Doelpunten : Yannick Compagnie 3x, Stefan Casteels,Geert Cerstiaens en Yves De Ryck 2x, Robert Apostel 1x

DIV3 FLASHGUNS B – PHANTOMS ANTWERP 12-1(1-1,5-0,6-0)

Het was duidelijk dat het team van coach Van Meensel het niet gewoon is om zo vroeg te spelen, 9u ’s morgens. Nog voor dat de match goed en wel bezig was stonden ze reeds op achterstand. Na een donderspeech tijdens de 1ste pauze schakelden ze een versnelling hoger en werd het nog een vrij simpele overwinning.

Doelpunten : Nico Verschoren,Erwin Sleeckx en Tom Uytterhoeven 3x, Cis Ceulemans,Brent Boon en Kenny Laporte 1x

DIV4 COLDPLAY MECHELEN – HITMEN HEIST 4-8(1-3,1-3,2-2)

Een wedstrijd tussen de laatste en de leider maar op het ijs was daar weinig van te merken. Als men met deze beperkte inzet blijft spelen kan het wel eens zijn dat hun mooie bonus snel zal slinken want het programma oogt zeker niet gemakkelijk.

Doelpunten : Goyvaerts Yentz,Thibo Christaens en Olivier Suerickx 2x, Michiel Van Loy en Johan Den Nieuwenhove 1x

Warme oproep van het bestuur

Beste lid/supporter van Olympia Heist,

Na het ongelukkige incident van afgelopen vrijdag, de wedstrijd tussen Flashguns A en HYC Herentals, doen we graag deze warme oproep.

Ijshockey is een sport waar de frustraties tijdens het spel soms hoog kunnen oplopen. Waar mensen brullen en roepen op de tegenstander. Waar men meer dan eens gebaren uit van ergernis.

Doch vragen wij, het bestuur van Olympia Heist, wanneer zulke situaties uit de hand dreigen te lopen….negeer de andere….probeer zowel verbaal als actief niet te reageren.