Where To Go this weekend…

Er komt weer een weekend aan vol ijshockey, kom onze ploegen aamoedigen thuis of op verplaatsing. Maak onze geliefde sport nog mooier en bezorg onze spelers vleugels door jullie sfeervolle aanmoedigingen.

DatumLocatieHomeVisitorDivisionLive
07-10-2022 20:45Home IceOlympia HeistKortrijk SpursDIV 1live-feed
08-10-2022 09:00Home IceHitmen HeistLiedekerke LionsDIV 3live-feed
08-10-2022 11:00Home IceFlasguns Heist BLidekerke LionsDIV 2live-feed
08-10-2022 17:30DeurneAntwerp PhantomsHeavy Hitters HeistDIV 4live-feed
08-10-2022 17:40HasseltHaskey HasseltOlympia HeistU14live-feed
09-10-2022 11:45Home IceOlympia Heist Haskey Hasselt BlueU 12live-feed
09-10-2022 11:45MechelenColdplay Sharks BlueOlympia HeistU 16live-feed
09-10-2022 21:30MechelenBrussels CapitalsFlashguns Heist ADIV 2live-feed

Flashguns Heist B 1 – 5 HYC Stars Divisie 2

De twee ploegen kwamen met heel veel zin het ijs op wat resulteerde in een heel snelle wedstrijdstart. Na 5 minuten konden de Herentalsenaren scoren, maar de thuisploeg bleef het tempo hoog houden en openingen zoeken. Net voor het einde van de eerste periode zette Tom Uyterhoeven de 1-1 op het scorebord. Al snel na de start van de tweede periode volgde de 1-2. Toch bleven de Heistenaren de rangen sluiten en konden deze stand behouden tot het einde van de tweede periode. Het hoge tempo begon in de derde periode zijn tol te eisen. Toch bleven de Flashguns B werken voor elk puck. Op korte tijd moest de Heistse ploeg 2 tegendoelpunten verwerken en een minuut voor het einde van de wedstrijd werd de 1-5 eindstand vastgelegd.

One Team, one Family

Afgelopen zondagmiddag werd de ijsbaan herschapen in een heksenketel.
Een aantal moedige ouders namen de stick ter hand en gingen de strijd aan met bovenstaand groen jong geweld.

Er werd gevloekt, geduwd, getrokken, gejuicht, gezweet, pirouettes gedraaid en ook het ijs gekust. De kinderen veegden op veel momenten met de moedige mama’s en papa’s het ijs, maar die gaven niet op en boden de nodige weerstand.
Langs beide zijden raakte, ondanks het goede werk van de goalies, een aantal keer de puck in de netten.

Was het nu 3-4, 4-4 of 4-3, het zal ons allemaal worst wezen, iedereen was bekaf, lachende gezichten verschenen op en naast het ijs.
Het Olympia gevoel was volop aanwezig, kortom missie geslaagd.

Minitoernooi Rob’s weekend Herentals

Zondag gingen de jongste clubleden aan de slag op het ijs in Herentals. Voor enkelen was het de eerste wedstrijd, maar zij konden rekenen op de hulp van de meer ervaren spelertjes. Ze hebben hier veel geleerd en konden ook regelmatig een doelpuntje maken. Op het einde van het toernooi waren er dan ook niets anders dan lachende gezichtjes

Bulldogs de Liège 10 – 5 Olympia Heist U14

Het jonge geweld begon met heel veel zin aan de wedstrijd. Het tempo lag heel hoog en snel knalde Tanel Van Tendeloo de 0-1 op het scorebord. Deze goal werd heel snel gevolgd door 2 tegendoelpunten, waardoor onze U14 met een 2-1 achterstand gingen rusten. Nadat Luik de 3-1 scoorde, werd er vanuit Olympia snel gereageerd met een goal van Tanel Van Tendeloo waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. Het tempo bleef heel hoog en al snel volgde de 4-2. Oliver Alewaters kon dit niet laten gebeuren en zorgde op zijn beurt voor een 4-3. Onze jonge spelers bleven strijden, maar al snel volgde er 2 doelpunten van Luik. De stand na de tweede periode was dan ook 6-3. Tijdens de derde periode deed de ploeg er alles aan om de tegenstander het hoofd te bieden, maar dit was geen makkelijke opdracht. Uiteindelijk zouden er nog 5 doelpunten vallen in het voordeel van Bulldogs. Maar ook Olympia bleef hard werken en aanvallen, wat resulteerde in 9-4 dankzij Tanel Van Tendeloo en de eindscore van 10-5 door een shot van Miron Grin.

HYC Toekomstteam 1 – 5 Olympia Heist Divisie 1

Olympia Heist begon de wedstrijd aan een heel hoog tempo. Na minder dan 2 minuten knalde Marek Ziarny dan ook de 0-1 tegen de netten. Ook Jentl Buelens zag iets meer dan een halve minuut later zijn kans en zette meteen de 0-2 op het scorebord en 4 minuten later maakte Kevin De Winter hier zelfs 0-3 van. Dit werd de ruststand na de eerste periode. Na enkele minuten in de tweede periode maakte Jentel Buelens zijn tweede goal van de avond en stond het 0-4. Voor de rust werd het dankzij Kevin Glassee 0-5 na wederom een periode aan zeer hoog tempo. Tijdens de derde periode bleef het tempo heel hoog, maar vond Olympia de netten niet meer. Herentals kon tijdens deze periode de goalie een keer verschalken wat de eindstand op 1-5 bracht.

DIV3 LIEDEKERKE LIONS 2 – 5 HITMEN (2-2,0-2,0-1)

Na iets meer dan 2min keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Halfweg de 1ste  periode kwamen we meer in de wedstrijd en konden onze jonge divisie 3 ploeg de achterstand wegwerken. Het geloof in een overwinning werd steeds groter en met de juiste mentaliteit en inzet werd dit toch gerealiseerd. Zaterdag komen de Lions naar Heist en zij willen zeker revanche nemen.

Doelpunten : Lennert Cerstiaens en Thibo Christiaens 2x, Niels Rosiers 1x

Flashguns B 4 – 4 Flashguns A

Net als vorig seizoen startte Divisie 2 met de Heistse derby. Beide teams kwamen vrij gehandhaafd aan de face-off. Na een zeer snelle 1ste periode zakte het niveau toch wel naarmate de wedstrijd vorderde. De teams waren achteraf best tevreden met de puntendeling om na de wedstrijd een goede pint te drinken en te discussiëren over wat goed en slecht was.

Doelpunten :

Flashguns A : Nico Verschoren, Sean O’Neill, Brent Boon en Tom Uytterhoeven 1x

Flashguns B : Jonas Govaerts 2x, Yves De Ryck en Axel Verstappen 1x

Keeping it in the family

Vanmiddag was het zo ver, de eerste van 2 dagen “fun” met ouders en de kids op het ijs.
Kelly verzorgde een stoomcursus voor de ouders, terwijl de kids ook wat training kregen op hun maat.
Er werd door de ouders gezwoegd, gezweet en soms wel es gevloekt, maar de boventoon bleef vooral plezier maken.

Zondag as 02-10 12:00 volgt de echte beproeving een heuse wedstrijd, wie er wint is bijzaak, de sfeer en het plezier zijn zeker van de partij.