Geschiedenis

Het ijshockey ontstond in de jaren vijftig in België. De ‘Antwerp Ice-HockeyClub’ vormde samen met Luik en Brussel-Brabo de toenmalige competitie. In het Merksemse Sportpaleis werden alle matchen gespeeld. Op 20 december 1959 werd voor het eerst de naam Olympia gebruikt voor de start van een nieuwe club.

In 1974 verhuisde de club naar Heist-op-den-Berg, naar de nieuwe schaatsbaan die in 1972 gebouwd was. Olympia is sinds zijn ontstaan een topclub en strijdt elk jaar voor de titel van ‘Belgisch Kampioen’.

Sinds het seizoen 1961-1962 was Olympia al 21 maal kampioen van België en tijdens die 50 jaar strandde Olympia 11 maal op de 2de plaats en 10 maal op de 3de plaats. Ondanks de steeds groter wordende concurrentie heeft het 1ste team ook de laatste jaren steeds op het allerhoogste niveau meegestreden. In 2010 veroverden zij nog de felbegeerde Beker van België en ook voor de kampioenschapstitel streden zij elk jaar mee aan de top. Bij de jeugd en recreanten streden onze teams ook vaak mee om de titel. Sinds seizoen 2014-2015 is de naam van onze club veranderd in Olympia Heist!

IJsbaan en Club

Olympia Heist speelt al zijn thuismatchen op ijsbaan ‘Die Swaene’. De ijsbaan vind je in de Kasteelstraat 85 te Heist-o/d-Berg. Deze ijsbaan is een van de enige ijsbanen in België die volledig privé beheerd wordt zonder overheidssteun.

Door de inzet van een aantal gedreven en dynamische ondernemers en door het groot aantal schaatsers dat wekelijks de baan bevolkt, kan deze ijsbaan jaarlijks positieve cijfers voorleggen. De plaatselijke ijsbaanclubs waarvan de ijshockeyclub “Olympia Heist” veruit het meeste publiek trekt, zorgen hier uiteraard ook voor een positieve bijdrage.

De ijsbaan is geopend van half september tot half april. Het aantal schaatsers per seizoen bedraagt circa 48 000 schaatsers. Jaarlijks bezoeken 280 000 à 310 000 personen de ijsbaan ‘Die Swaene’. Hiervan komen er een heleboel langs speciaal voor de wedstrijden op vrijdagavond!

Scroll naar boven