U14 Olympia Heist 7 – 3 HYC Herentals Wit

Een van de weinige wedstrijden op zondag was deze keer voor onze U14. Zij kregen als tegenstander HYC Herentals wit tijdens 3 periodes van 15 minuten. Bij het begin van de wedstrijd trakteerden beide ploegen ons op een mooi samenspel. Beide ploegen hadden ook een goede verdediging en goalie bij, waardoor het wachten was tot in de achtste minuut vooraleer er een eerste goal viel. Quinten Stavleu kon de pass van Per Roelofs voorbij de goalie van HYC schieten en met nog 2 minuten in de eerste periode te spelen bracht Tanel Van Tendeloo de score op 2-0. Bij de start van de tweede periode had Olympia een mannetje in de strafbank en HYC kwam sterk aanvallen opzetten. HYC kwam tot scoren en Olympia kon met volledige bezetting verder. In de 17de minuut kon Tanel Van Tendeloo de voorsprong verder uitbouwen. Ondertussen had goalie Hannes Geurts ook de nodige shots van HYC kunnen stoppen. Na vijf minuten kon Per Roelofs naar Tanel Van Tendeloo passen die de 4-1 op het scorebord zette. Na een goaliechange voor Heist en een mannetje in de penaltybox kon Per Roelofs de pass van Tanel Van Tendeloo afwerken en een shorthanded goal scoren. Hoe hard beide teams ook probeerden, geen van beiden kon een goaltje meepikken. Met nog 2 minuten te spelen zette HYC de 5-2 op het scorebord, kort na de start van de derde periode kwamen ze terug tot 5-3. Na 4 minuten spelen bracht Tanel Van Tendeloo de 6-3 op het scorebord en in de laatste minuut passte Olivier Alewaters naar Tanel Van Tendeloo die de eindscore van 7-3 op het scorebord pinde.