Interview van de maand: Jan Casteels

Er gaat geen enkele vrijdagavond wedstrijd voorbij of Jan heeft deze met een half oog bekeken vanuit de cafetaria. Vanaf 1977 volgt hij de ijshockey van Olympia op de voet en trad in 1980 in het bestuur van de club. Zo beoefende hij elke functie uit behalve die van voorzitter. Later werd hij ook nog ondervoorzitter van RBIHF waar hij samen deel uit maakte met zijn goede vriend Chris Clement. Zo maakte hij enkele Internationale Congressen mee met als belangrijkste die Vancouver voor de Olympische Spelen van 2010.

De beste herinnering heeft Jan aan de wedstrijd Red Eagles Den Bosch – Olympia,3-3, in het 1980 waar Olympia een 3-1 achterstand nog ophaalde in de laatste 20 seconde.

Als beste speler die hij ooit live bezig zag komt de naam Jason Spezza (toen Ottawa Senators, nu Toronto Maple Leafs) naar voren en bij Olympia vindt hij en misschien niet onterecht Glen Surbey de beste uit het seizoen 78/79 die samen met zijn toenmalige ploegmakkers Paradis, Chiasson en Leduc deel uitmaakte van de pre-selectie van Canada voor Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid. “Dat waren nog eens tijden!!”

Scroll naar boven