Olympia Heist 5 – 4 HYC Toekomstteam Div 1

De beide teams kwamen met heel veel zin op het Heistse ijs, maar het was de thuisploeg die na 2 minuten de 1-0 op het scorebord plaatste dankzij Jentl Buelens. Het tempo werd heel hoog gehouden waardoor er veel kansen waren langs beide kanten. De Heistse verdediging was altijd net iets sterker dan de bezoekende ploeg waardoor de Heistse netten leeg bleven. Net voor de 10 minuten kon Marek Ziarny er 2-0 van maken. Dit waren ook meteen de cijfers waarmee beide ploegen naar de kleedkamers trokken. Ook de tweede periode werd uitgevochten op het scherp van de snede. Na 4 minuten vechten voor elke puck was het HYC die de netten deed trillen. Olympia Heist dreef de snelheid op maar kreeg hier veel tegenwind van het Toekomstteam. Bijna 9 minuten ver in de 2de periode kon de thuisploeg 3-1 laten optekenen door de hand van Timo Dewin. Met de nodige aanvallen langs beide kanten bleef het lange tijd 3-1, maar in de 16de minuut konden de bezoekers de aansluiting vinden. Dit lieten de Heistse jongens niet ongestraft, 20 seconden later knalde Kevin de Winter de 4-2 op het scorebord. Met deze voorsprong ging men de rust in. Herentals kwam als een nieuwe ploeg op het ijs in de derde periode waardoor het tempo nog een pak hoger werd gelegd. Er werd gestreden voor elke puck, voor elke aanval en alle rebounds. Vier minuten ver in deze periode maakte Don Geerts de vijfde van de avond. De beide teams bleven het tempo hoog houden wat resulteerde in een mooie, snelle wedstrijd. Net voor de laatste 2 minuten van de wedstrijd vond Herentals een gaatje in de verdediging waardoor de 5-3 op het scorebord kwam. Met nog meer strijdlust werden de face-offs genomen door Herentals, met nog meer verbetenheid ging Olympia Heist aan de slag. In de laatste minuut konden de bezoekers nog een keer scoren. Hierdoor werd de einduitslag vastgelegd op 5-4 na een mooie maar felbevochten wedstrijd.