Olympia Heist 7 – 3 Antwerp Phantoms Div 1

Vandaag stond de wedstrijd tussen de eerste en de tweede van het klassement op het programma. De thuisploeg begon met 12 spelers en twee goalies aan de wedstrijd, de bezoekers zorgden voor het overwicht met 17 spelers en twee goalies. Vanaf de eerste moment werd er knap samengespeeld en trok Olympia het laken naar zich toe. Er ontstonden kansen maar de afwerking miste. Een schot, geblokt door Wouter Mauriƫn, ketste af op zijn stick en viel achter hem in de goal. 0-1 stond op het scorebord maar de thuisploeg ging meteen op zoek naar aansluiting. Vele aanvallen werden opgezet en de druk werd hoog gehouden door Olympia. In de 14de minuut was het dan Timo Dewin die scoorde op assist van Adam Cech en Marek Ziarny. De gelijke stand was van korte duur want binnen de minuut liep Phantoms opnieuw een puntje uit. Timo Dewin kon de cijfers dankzij Marek Ziarny en Kevin De Winter terug gelijk zetten en zo werden de kleedkamers opgezocht. Ook in de tweede periode bleef Olympia het laken naar zich toe trekken en Timo De Win scoorde zijn derde van de avond op assist van Kevin De Winter en Marek Ziarny. Dankzij de foutenlast van Antwerp Phantoms kon er ook een vierde keer gescoord worden: Marek Ziarny werkte de pass van Kevin De Winter tegen de netten. De thuisploeg bleef hun spel spelen en Marek Ziarny zette de 5-2 op het scorebord op assist van Kevin de Winter en Timo De Win. Met deze cijfers werden de kleedkamers opgezocht. De derde periode werd de puck mooi rondgespeeld en bracht enkele spannende momenten mee. Adam Cech scoorde de 6-2 op assist van Kevin De Winter en Timo De Win, deze laatste zette de zevende goal op het scorebord dankzij Kevin De Winter. Net voor einde game kwam Phantoms nog even gevaarlijk opzetten waardoor de eindstand 7-3 werd. De punten bleven verdiend in Heist. Volgende week vrijdag ontvangt onze eerste divisieploeg Mechelen Whales.