Divisie 1 Chiefs Leuven 16 – 2 Olympia Heist

De eerste wedstrijd van het seizoen beloofde meteen een zware opgave te worden. De afwezigheid van Adam Cech, Daniƫl Zernosekov en Glenn Serneels werd gevoeld. Toch probeerden Arno De Preter, Thor Roelofs, Beau De Cuyper, Han Rootfhooft en Kobe Verstraeten hun steentje bij te dragen in hun eerste wedstrijd divisie 1. Met Redlef Cornelis en Brent Vanuytrecht zien we ook oud-gedienden terug in onze Olympia-kleuren. We starten dan ook aan dit seizoen met een licht gewijzigde ploeg. Tijdens de wedstrijd hebben de bezoekers geprobeerd goed de rangen te sluiten, maar dit was niet zo evident. 30 seconden had Chiefs Leuven nodig om de eerste te scoren. Tijdens de eerste periode had Olympia het vooral moeilijk om elkaar te vinden op het ijs en de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Dit werd dan ook duidelijk op het scorebord, dat op 9-0 stond wanneer de kleedkamers werden opgezocht. In de tweede periode konden we 2x scoren binnen een minuut, dit dankzij Kevin De Winter en Nick Pupinin. Daar de eerste periode een doelpuntenfestival was voor de thuisploeg, kon Olympia in de tweede periode veel beter weerwerk geven waardoor de score afgeklopt werd op 11-2. In de derde periode heeft Olympia vele aanvallen proberen op te bouwen, maar dit werd niet meer beloond met een goal. De eindstand werd uiteindelijk 16-2. Vrijdag speelt Olympia Heist zijn eerste thuiswedstrijd om 20u45, tegen Future Golden Sharks.

Scroll naar boven