Divisie 4 Coldplay Sharks Mechelen 6 – 8 Heavy Hitters

De laatste wedstrijd op zaterdagavond was er een voor onze divisie 4 ploeg. Zij moesten op het Mechelse ijs op zoek naar 2 punten en de 2de plaats in het klassement. Die boodschap was duidelijk doorgedrongen bij de Heistse spelers en na 2 minuten kon Wannes Baetens de eerste van de avond maken op assist van Robin Schelles. Ondanks de snelle start van Heavy Hitters, konden ze nadien de aanvallen niet meer afwerken. De kleedkamers werden opgezocht met 3-1 op het scorebord. Coach Christophe Van Meensel heeft hier duidelijk gebruik van gemaakt want in de tweede periode was er een heel ander Heist op het ijs. Door mooi samenspel en werken voor en door iedereen werden de aanvallen van Mechelen goed opgevangen. Dankzij een sterke Emiel Meir kon Mechelen deze periode niet tot scoren komen. Heist bleef zoeken en na 6 minuten was het Jary Claes die de bezoekers op 3-2 bracht. De hoofden bleven hoog en aanvallen werden opgebouwd. Mechelen hield lang stand tot in de 11de minuut Robin Schelles kon scoren op assist van Wannes Baetens en Johan Van Nieuwenhove. Vijf minuten later was het Jary Claes die zijn 2de van de avond scoorde, ditmaal op assist van Robin Schelles en Tom Raeymaekers. Met 3-4 op het bord ging de dweilpauze in waar, zo bleek nadien, de coaches gretig gebruik van hadden gemaakt. Bij de face-off in de derde periode werd het meteen duidelijk dat het hard tegen onzacht werd. Toch was het Heavy Hitters die na 3 minuten als eerste een goal kon scoren door Jef Vissers en Sander Braes. Kort nadien volgde Wannes Baetens die het passenwerk van Robin Schelles en Tom Raeymaekers afwerkte. Coldplay Sharks schakelde hoger en kwam sterk aanvallend opzetten. Met een man in de penaltybox was het dan ook bij de les zijn voor Heavy Hitters. Met nog 3 seconden penaltytijd kon Mechelen de 4-6 scoren, een minuutje later stond het 5-6. Heavy Hitters bleef aanvallen en kon de puck in het aanvalsvak houden. Wannes Baetens kon hier samen met Robin Schelles en Sanders Braes handig gebruik van maken en de 5-7 was een feit. Bij de face-off was Heavy Hitters net iets trager en daar maakte de thuisploeg handig gebruik van door 6-7 te scoren. Beide ploegen bleven hard werken, maar uiteindelijk was het Robin Schellens die de assist van Wannes Baetens die 6-8 op het bord zette. Met nog 3 minuten te spelen probeerden Mechelen nog te scoren, maar 6-8 bleef de eindstand en Heavy Hitters sprong naar de tweede plaats in het klassement.