Divisie 2 Flashguns Heist 2 – 6 Sportoase Antwerp Phantoms Blauw

De eerste divisie 2 ploeg die dit weekend op het ijs verscheen, waren da Flashguns. Zowel Phantoms als Flashguns stonden duidelijk met één missie op het ijs en dat was de punten mee naar huis nemen. In de eerste periode was het vooral Flashguns die in puck bezit was, maar dankzij een sterke goalie en een goede defence werden vele shots gestopt. De Heistse goalie moest in de eerste periode slechts enkele shots opvangen, waar hij goed in slaagde samen met zijn defence. Met nog 10 seconden te spelen in de eerste periode kon Pieter-Jan De Raet een break-away maken, maar ook hier was de sterke goalie die roet in het eten gooide. De eerste periode werd afgesloten met 0-0 op het scorebord. Bij de start van de tweede periode had Phantoms slechts 21 seconden nodig oor een eerste shot op goal, die goalie Joris Claes meteen klemvast had. Na de face-off bleef Phantoms druk zetten maar na 1 minuut38 was het Flashguns die door een shot van Steven Cammaerts op assist van Stefan Casteels kon scoren. Lang kon Flashguns niet profiteren van deze voorsprong, want een halve minuut later stonden de cijfers gelijk. Phantoms bleef het tempo hoog houden en kon nog 1x de doelpaal raken, maar ook Flashguns kon zijn aanvallen voorlopig niet afwerken. Na 5 minuten kwam de thuisploeg short handed te staan, maar de neuzen bleven in dezelfde richting wijzen en zo werden de aanvallen van Phantoms opgevangen en bleven de cijfers gelijk. Flashguns kon terug een aanval opbouwen maar wederom stond een ijzersterke goalie voor de 2-1. Hierna was het Phantoms die de lakens naar zich toe trok met 3 aanvallen die elkaar in sneltempo opvolgden. Hier was het wederom Joris Claes die elke keer de puck kon bevriezen. Na 8 minuten was het Flashguns die met een goed opgebouwde aanval het vak van Phantoms binnenging maar ook nu was het geluk niet aan hun zijde. De puck lag stil net voor de doellijn en de reactie van de Deurnese verdediging was net een seconde sneller dan die van Flashguns waardoor zij de puck vakkundig konden wegspelen. Halfweg de tweede periode was het Deurne die het spel uitmaakte en waarbij de thuisploeg aangewezen was op een verdedigend spel. Onze defences zagen hier toch een gaatje om de puck naar voor te spelen en Heist kon nog een keertje in het aanvallend vak komen. Deze aanval afwerken lukte wederom niet, maar ook de aanvallen die Phantoms bleef opbouwen konden niet verzilverd worden dankzij goalie Joris Claes die goed bij de pinken was. Net voor de 14de minuut kon Pieter-Jan De Raet nog een keertje doorbreken, maar ook nu strooide de legpad roet in het eten. Met nog 5 minuten te spelen in de tweede periode bleef Deurne het tempo heel hoog houden om zo deze periode af te sluiten met een punt voorsprong, maar Flashguns bleef heel gefocust alle aanvallen opvangen. Met nog 2 minuten te spelen kon Neil Bruyninckx van Deurne een break-away nemen maar ook deze kon geen  doelpunt opleveren dankzij een snelle reactie van de Heistse goalie. 1-1 werd dan ook de score waar een tweede maal de kleedkamers werd mee opgezocht. De derde periode begon aan een eerder rustig tempo, maar na 3 minuten had de goalie van Heist toch al 3 shots moeten pakken. Deurne koos voor een snel passenspel en hierdoor konden er weer 2 aanvallen opgebouwd worden die elkaar heel snel opvolgden. Joris Claes was wederom de juiste man op de juiste plaats waardoor de score gelijk bleef. Na 5 minuten in de derde periode kwam er een speler op de bank bij Deurne waarbij de bezoekers Heist efficiënt uit de wedstrijd hielden. Met nog 10 seconden powerplay probeerde Yves De Ryck nog te scoren, maar ook hier stak de Deurnese goalie een stokje voor. Nadat Deurne even sterk kwam opzetten was het terug aan Heist, die halfweg de zesde minuut een aanval opzette. De goalie kwam ver uit en hier zag Pieter-Jan De Raet zijn kans om te scoren en zo de thuisploeg op voorsprong te brengen. Deurne bleef langs alle kanten gaatjes zoeken om door te breken en in de negende minuut was het Kay Van Mechelen die de cijfers weer gelijk zette. Na 11 minuten spelen kon FLashguns een eerste aanval van Deurne heel goed opvangen, maar door een fout gespeelde puck kreeg Deurne een mooie kans op goal en was de 2-3 een feit. Pieter-Jan De Raet kon in de dertiende minuut aangespeeld worden maar ook zijn shot werd klemvast gepakt. Flashguns bleef elke aanval van Deurne opvangen en omplooien naar een eigen aanval, maar geen van deze kon de score gelijk brengen. Met nog 5 minuten te spelen was het vooral Deurne die op zoek ging naar een vierde doelpunt waardoor Heist veel in het eigen vak was. De thuisploeg vormde samen met hun goalie een sterk blok tot halfweg de 16de minuut, waar ineens de 2-4 op het scorebord verscheen en met nog 2 minuten te spelen 2-5. Met nog 25 seconden te spelen verscheen de 2-6 waarna Pieter-Jan De Raet onmiddellijk reageerde met een breakaway. De eindstand bleef 2-6 en de punten gingen mee naar Deurne.