Overlijden oud Olympiavoorzitter Louis Scheltjens

Oud-OLYMPIAvoorzitter Louis Scheltjens heeft ons verlaten. Louis was voorzitter van Olympia einde van de jaren 1980 tot halverwege de jaren 90. In die tijd had Olympia een (zeer) goede eerste ploeg die vele jaren na elkaar Kampioen van België speelde.

Zoon Alain Scheltjens kwam in 1988 van Phantoms Deurne naar Olympia Heist. Louis werd weldra bestuurslid van Olympia en volgde Chris Clement als Olympia-voorzitter op in 1991. Hij zou voorzitter blijven tot 1995. Onder zijn bewind werden er 2 Belgische titels behaald. Het hoogtepunt bereikte hij in 1994 toen Olympia voor meer dan 2500  toeschouwers de Beker van België op de ijsbaan in Geel werd gewonnen met 8-6 . Deze wedstrijd werd rechtstreeks op een zondagnamiddag uitgezonden door de toenmalige BRTN. Nadat zijn zoon Alain gestopt was kwam hij nog regelmatig naar Olympia ….maar de laatste jaren waren Louis en zijn vriend Hugo Willekens meer bij HYC Herentals te zien.

Scroll naar boven