Divisie 1 Olympia Heist 6 – 11 Kortrijk Spurs

Met Kortrijk Spurs kwam de koploper van het klassement op bezoek. Met geen enkele wedstrijd verloren en slechts 17 tegendoelpunten waren onze jongens van Divisie 1 klaar voor een zware wedstrijd. Dit bleek vanaf de eerste seconden dat de puck viel want na 25 seconden was de thuisploeg aangewezen op achtervolgen. Olympia was goed bij de les en 20 seconden later stonden de cijfers gelijk na een goal van Kevin Glassee op assist van Benjamin Jacobs en Veron Verheyen. De wedstrijd ging verder aan een hard tempo waarbij aan beide kanten kansen werden opgebouwd. De afwerking miste nog en na 7 minuten stond het 1-3 op het scorebord. Olympia kreeg meer vat op het spel en puntje per puntje werd het verschil kleiner door Benjamin Jacobs en gelijk gezet door Pieter-Jan De Raet. 20 seconden later bracht Kevin De Winter de thuisploeg op voorsprong, maar Kortrijk Spurs trok een tandje bij waardoor de cijfers al snel weer gelijk stonden. Tijdens een powerplay situatie kon Kevin Glassee de thuisploeg terug op voorsprong brengen waardoor we met een voorsprong gingen rusten. In de tweede periode ging goalie Wouter Mauriƫn sterk van start en stopte menig aanval en na 7 minuten bracht Kevin Glassee de cijfers op 6-4. Hierna kreeg onze thuisploeg geen enkele kans meer afgewerkt, wat bij de bezoekers wel lukte. Er werd gerust met 6-8. Ook in de derde periode bleef Heist op zoek gaan naar kansen, maar het geluk zat niet meer mee. Twee mooie kansen op een minuut tijd eindigden in de boards, andere kansen werden goed opgevangen door een sterke verdediging van Kortrijk. Ondanks een sterk en hard werkende goalie werd de wedstrijd afgesloten met 6-11 op het scorebord in een wedstrijd waarin hard gevochten werd voor elke centimeter ijs.

Scroll naar boven