U18 Olympia Heist 1 – 10 HYC Herentals

Met 9 spelers en 2 goalies stond onze U18 tegen het sterk bevolkte HYC. Onze U18 begon als 1 blok aan de wedstrijd maar het was HYC die het laken naar zich toe trok. Een goede verdediging en een sterke Kobe Abspoel sloeg elke aanval af tot in de 11de minuut. Hier vond HYC een eerste gaatje in de Heistse verdediging en verscheen de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later prijkte de 0-2 op het scorebord. Warre Stroeckx kon samen met Kyan Ceuelemans een mooie aanval opzetten maar deze strandde tegen een sterke HYC goalie. Anderhalve minuut voor de eerste zoemer scoorde Thor Roelofs de eerste voor Heist. Het leek dat we met 1-2 gingen rusten, maar met nog 4 seconden op de klok viel de 1-3. Ook in de tweede periode bleef Heist er staan als een ploeg en probeerden ze een blok te vormen tegen HYC. Na 8 minuten stond er 1-6 op het scorebord maar Heist hield zijn hoofden omhoog. Het geluk keerde en lange tijd werd elke aanval goed weggewerkt, mede dankzij enkele knappe safes van Kobe Abspoel. De tweede periode werd met 1-8 afgesloten. In de derde periode had HYC bijna zeven minuten nodig om de weg naar de goal terug te vinden, dit dankzij een sterk verdedigend Heist. Lange tijd leek het dat dit de eindstand ging worden, maar 24 seconden voor het einde verschenen toch de dubbele cijfers.