Divisie 1 Olympia Heist 3 – 10 Red Roosters Charleroi

Met Charleroi kwam de 4de van het klassement op bezoek en beide ploegen hadden nood aan de overwinning. Dit werd vanaf seconde 0 duidelijk want het werd een periode van hard tegen onzacht waarbij langs beide kanten mooi passenspel werd getoond. Er werd snelle hockey gespeeld en aan beide zijden was de verdediging en de goalies bij de pinken voor de aanvallen en shots op te vangen. Lange tijd leek het dat we met 0-0 de eerste periode gingen afsluiten, maar met nog 26 seconden op de klok kon Charleroi op voorsprong komen. Dit was zonder Matthias Guldentops gerekend, die met nog 1 seconde op de klok de assist van Daniël Zernosekov een spannende eerste periode afsloot met gelijke cijfers op het scorebord. Tijdens de dweilpauze had de coach van Charleroi duidelijk zijn manschappen toegesproken, want na 17 seconden stond er 1-2 op het scorebord. Het geluk zat duidelijk niet meer aan de zijde van Olympia, elke aanval werd goed opgevangen en elk shot werd vakkundig gestopt. Ook Olympia had duidelijk instructies gekregen en er werd sterk verdedigend gespeeld. Halfweg de tweede periode vond Charleroi een gaatje en liep een puntje verder uit en met nog een minuut te spelen werd het 1-4. Bij de start van de derde periode trok Red Roosters het laken onmiddellijk na zich toe en nog geen 3 minuten ver prijkte de 1-6 op het scorebord. Een aanval van Charleroi werd mooi uitgespeeld door Arno De Preter die de puck via Timo Dewin tot bij Kevin De Winter kreeg. Die scoorde de tweede voor Olympia. Red Roosters schakelde een versnelling hoger en kon uitlopen tot 8-2. Halfweg de derde periode kon Kevin De Winter de assist van Glenn Serneels en Daniël Zernosekov tegen de netten werken. De wedstrijd werd afgesloten met 3-10 op het scorebord.