Divisie 2 Flashguns Heist 3 – 8 Sportoase Antwerp Phantoms Wit

De zaterdagwedstrijd van 11u was er eentje uit divisie 2 met 2 ervaren ploegen. Flashguns staat op een voorlopig 4de plaats in de ranking, de tegenstander op 2 maar met evenveel tegendoelpunten. Voor beide ploegen was een overwinning dan ook een goede zaak in het klassement. Phantoms had dit duidelijk begrepen, Jules Harvard had slechts 11 seconden nodig om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Dit was duidelijk een wake up call voor Flashguns, die onmiddellijk een versnelling hoger schakelde. Na enkele gestopte shots was het Kenneth Van Breedam die de assist van Yves De Ryck afwerkte en de cijfers weer gelijk zette. Flashguns bleef jagen achter een tweede goal, maar Phantoms verdedigde sterk. Ook aan de thuiszijde stond de verdediging en goalie sterk in de schaatsen.  Met 1 man in de penaltybox was het alle hens aan dek voor Flashguns en door een sterk samenspel van Phantoms prijkte de 1-2 op het scorebord. Ondanks het harde werk van de Heistse verdediging en goalie Joris Claes werd het met nog 2 minuten te spelen 1-3. Coach Stefan Casteels nam de rust te baat om zijn spelers toe te spreken en dit had duidelijk effect.  Na 3 minuten zorgde Jeffrey Van Den Eede op assist van Emilio Jimenez Popa voor de aansluiting, twee minuutjes later werkte Jeffrey de assist van Axel Verstappen af met 3-3 op het scorebord. Het tempo bleef hoog en langs beide kanten viel er regelmatig een schot op goal maar de afwerking zat niet mee. Na enkele hele knappe safes van de Heistse goalie vond Phantoms dan toch een gaatje en Tex Claassens zorgde ervoor dat er met 3-4 gerust werd. De derde periode had Flashguns het niet zo makkelijk na 3 tegendoelpunten op anderhalve minuut tijd. Met 3-7 op het scorebord herpakte de thuisploeg zich en ging langs overal op zoek naar een gaatje in de Antwerpse verdediging, maar nergens vonden ze deze. Met nog anderhalve minuut te spelen werd de eindstand van 3-8 vastgelegd.