Divisie 1 Olympia Heist 9 – 3 Young Chiefs Leuven

Op vrijdagavond stond er een wedstrijd tegen Young Chiefs op het programma voor onze Divisie 1. Met 19 spelers en 2 goalies was de bezoekende ploeg sterk vertegenwoordigd. Bij onze thuisploeg misten we een zieke Thor Roelofs en Jentl Buelens, die nog geschorst was. De wedstrijd ging aan een snel tempo van start en na 2 minuten viel de eerste straf voor Heist. Na een ontzettend goede penaltykill kon Leuven in de 6de minuut op voorsprong komen. Dit was echter van korte duur, een minuutje later kon Matthias Guldentops de cijfers gelijk zetten op assist van Pieter-Jan De Raet. In de 11de minuut liet ook Timo Dewin de netten trillen op assist van Glenn Serneels. Met een 2-1 op het scorebord kon er gerust worden. Young Chiefs had tijdens deze rust duidelijk de opdracht gekregen om sterk aanvallend te spelen. Dankzij een sterke Wouter Mauriƫn werden vele pucks gestopt. In de 7de minuut kon Mathias Guldentops de 3-1 tegen de netten knallen, in de 14de minuut zette Benjamin Jacobs de 4-1 op het scorebord op assist van Brent Vanuytrecht. Met nog 2 minuten te spelen zette Kevin De Winter de 5-1 op het bord, waarmee ook gerust werd. De derde periode werd aangevat met 1 speler op de bank, maar dit weerhield Timo Dewin er niet van de zesde van de avond te scoren. Leuven bleef langs alle kanten aanvallen opzetten maar dankzij Wouter en een sterke verdediging werden deze goed opgevangen. Na bijna 9 minuten wedstrijd vond Young Chiefs toch een gaatje en stond de 6-2 op het scorebord. Het tempo bleef hoog en beide kanten bleven kansen opbouwen. Na 16 minuten vond Daniel Zernosekov een gaatje voor de 7-2 op het scorebord te zetten. Een half minuutje later zette Leuven de 7-3 op het scorebord maar bijna direct nadien zette Redlev Cornelis de 8-3 op het scorebord. Met nog 45 seconden te spelen werkte Kevin De Winter de pass van Kevin Glassee af en stond de eindstand 9-3 op het scorebord.