Divisie 3 Hitmen Heist 8 – 5 Haskey Hasselt

De eerste wedstrijd op zaterdagochtend was er eentje voor onze divisie 3. Zij kregen als tegenstander Haskey Hasselt die net achter Hitmen staan in het klassement. Door beide ploegen werd er onmiddellijk gevochten voor de puck, het was voor hen beiden belangrijk  dat de punten mee naar huis gingen. Beide goalies stonden van in het begin sterk in hun schaatsen maar toch kon Kristof Steurs in de zevende minuut de assist van Wannes Baeten binnen schieten. In de negende minuut scoorde Lennert Cerstiaens de 2-0 op assist van Thibo Christiaens. Met deze score werden te kleedkamers opgezocht. Tijdens de tweede periode was het Hitmen die het spel in eerste instantie bepaalde. Na 2 minuten scoorde Lennert Cerstiaens zijn tweede van de dag, ditmaal op assist van Vincent Deckers. Twee minuten later was het Giovanni De Ceuster die de assist van Gilles Claes  tegen de netten werkten en voor het vijfde doelpunt wisselden deze twee spelers van rol. Halfweg de wedstrijd begon het tij te keren voor Hitmen, passen kwamen niet aan en shots misten doel. Ook de verdediging kreeg de rangen niet gesloten en met 1 man op de Heistse strafbank kon Haskey zijn eerste van de wedstrijd scoren. Twee minuten later kon Haskey zijn tweede powerplaygoal maken. Bij de volgende face-off was Hitmen terug bij de les. Bamba Leno pikte de puck op en paste door naar Giovanni De Ceuster.  Deze zette moeiteloos de 6-2 op het scorebord. Er werd gerust met 6-3 op het scorebord. In de derde periode was het Haskey Hasselt die het laken naar zich toe trok. Ze kwamen teug tot 6-5 met nog 11 minuten te spelen. In de dertiende minuut kon Giovanni De Ceuster zijn 2de van de ochtend maken, Bamba Leno volgde zijn voorbeeld met nog 40 seconden op de klok. De eindstand werd vastgezet op 8-5 en de punten bleven verdiend in Heist.