Divisie 1 Olympia Heist 10 – 4 Sportoase Antwerp Phantoms wit

Na de puckdrop werd het meteen duidelijk dat de wedstrijd heel snel ging lopen maar ook dat er geen duimbreed ging toegegeven worden. Na enkele mooie aanvallen waarbij de beide goalies goed bij de les waren was het Olympia die de score opende door de stick van Glenn Serneels. Olympia bleef het tempo hoog houden en enkele keren konden we de puck tegen de paal horen gaan. Toch was het wachten tot de laatste 53 seconden waarbij Kobe Verstraeten met zijn eerste div 1 goal de 2-0 op het scorebord zette. Tijdens de rust heeft coach Hes Roelofs zijn troepen toegesproken, want na slechts 2 minuten te spelen zette Daniƫl Zernosekov de 3-0 op het scorebord en iets later werd het 4-0 door Pieter-Jan De Raet. Bij de volgende face-off liet Heist zich in de luren leggen en ook goalie Wouter kon geen soelaas brengen. Met 4-1 op het scorebord werd het tempo serieus omhoog getrokken en de goalies kregen meer werk. Glenn Serneels zette met zijn tweede goal van de avond de 5-1 op het scorebord, maar er werd gerust met 5-2 op het scorebord. In de derde periode was het Olympia die in eerste instantie het laken naar zich toe trok. Een vroege goal van Timo Dewin en een eerste divisie 1 goal voor Beau De Cuyper zette de 7-2 op het scorebord. Na enkele aanvallen die op de paal of door de goalie eindigde, begon de laatste 5 minuten van de wedstrijd een heus goalfestival. Nadat Deurne de 7-3 op het scorebord zette, had Glenn Serneels 25 seconden nodig om de 8-3 te scoren. Een minuutje later zette Kevin Glassee de 9-3 op het scorebord. Maar ook nu zorgde de volgende face-off voor de 9-4. Met nog anderhalve minuut te spelen zette Matthias Guldentops de eindstand van 10-4 op het scorebord.

Scroll naar boven