Divisie 3 Brussels Capitals 9 – 7 Hitmen Heist

Op zaterdagavond stond onze divisie 3 ploeg op het ijs in Mechelen oor een wedstrijd tegen Brussels Capitals. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en langs beide kanten kon er aangevallen worden.  Uiteindelijk was het Hitmen die na 6 minuten de eerste goal maakte door de stick van Gilles Claes. Twee minuten later zette hij ook de 0-2 op het scorebord. Hitmen zette meerdere aanvallen op, maar deze werden mooi opgevangen door Brussels Capitals. Deze namen stilletjes aan de wedstrijd in handen en tegen het einde van de eerste periode stond de 3-2 op het scorebord. In de tweede periode had de thuisploeg slechts 6 seconden nodig om de face-off te winnen om vervolgens de 4-2 op het scorebord te zetten. Hitmen ging een versnelling hoger spelen en na twee minuten kon Giovanni De Ceuster de 4-3 op het scorebord zetten. Een halve minuut later werd de voorsprong van Brussels weer iets groter. Hitmen begon het spel stilletjes aan naar zich toe trekken en dankzij een goal van Thibo Christiaens en Bamba Leno kon er gerust worden met gelijke cijfers op het scorebord. In de derde periode was het meer dan duidelijk dat beide ploegen voluit voor winst gingen. Iets meer dan een minuut had de thuisploeg nodig om op voorsprong te komen en na 6 minuten stond het 7-5. Na de face-off veroverde Heist onmiddellijk de puck en 8 seconden later deed Thibo Christiaens de netten trillen. Brussels kon uitlopen tot 9-6 maar met nog 4 seconden te spelen kon Bamba Leno de 9-7 eindstand op het scorebord zetten.