Divisie 2 HYC Stars Herentals 5 – 2 Flashguns Heist

De laatste wedstrijd van 2023 was er eentje in divisie 2. Flashguns Heist trok naar koploper HYC Stars. Na bijna 4 minuten was het de combinatie Van der Veken-Vrancken-Valckx die de score openden, en deze spelers zouden bij de 4 andere goals ook hun duit in het zakje doen. Ondanks de vele pogingen van de Heistse bezoekers konden de cijfers niet gelijk gebracht worden in de eerste periode. Na bijna 3 minuten in de tweede periode kon Yves de Ryck het passenspel van Yannick Weckhuyzen en Matthias Guldentops afwerken en stonden de cijfers gelijk. Er werd langs beide zijden mooie hockey gespeeld en lange tijd konden beide verdedigingen de aanvallen opvangen. Halfweg de 2de periode kon Stars op 4 minuten 3x scoren waardoor de kleedkamers werden opgezocht met 4-1 achterstand voor Heist. Er was nog geen 2 minuten gespeeld in de derde periode of HYC maakte zijn 5de goal van de avond, 16 seconden later antwoordde Pieter-Jan De Raet met de 2de Heistse goal, op assist van Matthias Guldentops. Hierna werd langs beide zijden nog vele kansen gecreƫerd, maar geen enkele raakte tot in het net. Met 5-2 bleven de punten verdiend in Herentals.