Divisie 2 HYC Old Stars 6 – 8 Flashguns Heist

De eerste wedstrijd van 2024 voor Flashguns was op het Herentalse ijs tegen HYC Old Stars. Ondanks de vele aanvallen van Flashguns was het tot de laatste minuut wachten op de 0-1 voorsprong. Pieter-Jan De Raet was degene die de score kon openen op assist van Yves De Ryck. Met deze voorsprong kon er ook gerust worden, maar Flashguns kon niet op zijn lauweren rusten. Nog geen 2 minuten ver in de tweede periode kon de thuisploeg gelijk maken en vonden de bezoekers geen gaatje om te scoren. Halfweg de tweede periode konden Pieter-Jan De Raet en Yves De Ryck de score op 1-2 zetten, maar weer stond HYC klaar met het antwoord. Een minuutje later stonden de cijfers alweer gelijk. In de dertiende minuut slaagde Jonas Govaerts erin de bezoekers op voorsprong te brengen en zo werden ook de kleedkamers opgezocht. Kort na de start van de derde periode kwam er een powerplaysituatie voor de thuisploeg die hier dan ook alle zeilen bijzette. Met nog 11 seconden penaltytime kon HYC de 3-3 scoren. Een halve minuut later volgde dan de 4-3. De bezoekende ploeg bleef zoeken naar de gelijkmaker en in de zesde minuut zette Jonas Govaerts de cijfers weer gelijk met een tweede doelpunt. HYC liet zich niet uit zijn lood slaan en konden hierop vrijwel meteen reageren en een minuut later prijkte de 5-4 op het scorebord. Meteen na de face-off kon Jonas doorbreken en 15 seconden later stonden de cijfers weer gelijk. Met een Heistse speler op de bank was HYC weer volop aan zet om op voorsprong te komen. Flashguns zorgde voor een goede penaltykill en met nog 6 seconden penaltytime kon Pieter-Jan De Raet zijn derde van de avond scoren en stond het 5-6. Wederom kon Flashguns de voorsprong niet vasthouden en kwamen de cijfers gelijk. Tijdens een time-out van HYC werden de neuzen voor de laatste 7 minuten in de juiste richting gezet en met nog 5 minuten te spelen kon Pieter-Jan De Raet zijn vierde van de avond scoren op assist van Yannick Weckhuysen, nog een minuut later legde Jeffrey Van den Eede de 6-8 eindstand vast op assist van Pieter-Jan De Raet.

Scroll naar boven