U18 Olympia Heist 1 – 9 Chiefs Leuven Black

Met de terugkeer van Veron Verheyen en Kyan Ceulemans is de ziekenboeg van onze U18 weer een beetje kleiner geworden. Met een team dat slechts 1 wedstrijd verloren heeft, wisten onze jongens dan ook dat dit een zware wedstrijd ging worden. Onze U18 vonden elkaar goed op het ijs en starten met een sterke verdediging maar ook goalie Kobe Abspoel had een heel sterke start. In de 14de minuut kon Chiefs voor een eerste keer de netten laten trillen, 2 minuutjes later volgde de tweede goal. Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht. Na bijna 4 minuten in de tweede periode was het Warre Stroeckx die de 1-2 op het scorebord zette. Onze Heistse jongelingen deden hun best om aanvallen op te zetten, maar geen enkele raakte voorbij een sterke Leuvense goalie. Met regelmatig een mannetje in de penaltybox, was het alle hens aan dek voor de thuisploeg om de aanvallen van Leuven op te vangen en werd de tweede periode afgesloten met 1-7 op het scorebord. Deze pauze greep de coach dan ook aan om zijn spelers toe te spreken en in de derde periode stonden ze er weer als een team dat werkte voor elkaar. Lange tijd konden ze de aanvallen opvangen maar halfweg deze periode kon Leuven toch nog een keertje scoren. Met nog 50 seconden te spelen werd de einstand van 1-9 op het scorebord gezet.