Divisie 1a Olympia Heist 4 – 8 Sportoase Antwerp Phantoms Geel

De eerste wedstrijd van het weekend was vrijdagavond op het thuisijs voor onze divisie 1 ploeg. Zij kregen als tegenstander Sportoase Antwerp Phantoms Geel en dit beloofde een zware wedstrijd te worden. De thuisploeg kon na 2 minuten de netten laten trillen door Timo Dewin op assist van Kevin Glassee. Phantoms reageerde hier meteen op en een halve minuut later stonden de cijfers alweer gelijk. Nu was het Phantoms die het laken naar zich toe trok en enkele minuten later prijkte de 1-2 op het scorebord. Dankzij Timo Dewin  zijn tweede van de avond stonden de cijfers alweer gelijk. Door een sterke verdediging en een alerte goalie bleven dit de cijfers waarmee er gerust werd. Olympia bleef ook in de tweede periode sterk verdedigend spelen maar kon ook meerdere aanvallen opzetten. Spijtig genoeg kon hier geen van enkele van afgewerkt worden waardoor we gingen rusten met 2-3 op het scorebord. Met 2 man in  de penaltybox was het voor de Heistse verdediging alle hens aan dek. Een minuutje later viel dan de 2-4 en 20 seconden later volgde de 2-5. Ondanks een grote foutenlast van Phantoms kon Heist geen voordeel putten aan de powerplays. Met nog 10 minuten te spelen stond de 2-7 op het scorebord en enkele minuten later verscheen de 2-8. In de laatste minuut keerde het geluk eindelijk voor Olympia, na vele aanvallen die strandden in de verdediging of een sterke goalie. Met nog een halve minuut te spelen kon Kevin De Winter scoren op assist van goalie Wouter Mauriën. Met nog 12 seconden te spelen legde Matthias Guldentops op assist van Kevin de Winter de 4-8 vast.