U18 Chiefs Leuven White 4 – 4 Olympia Heist

Met 2 gekwetste spelers, eentje die ziek is, een die nog geschorst is en 2 op TalentPool U16 konden we maar met 6 spelers en een goalie naar Leuven trekken. Ondanks dat onze spelers voor een loodzware opdracht stonden, gingen ze er van de eerste seconde vol tegen aan. Dit werd beloond in de 4de minuut, waar Kobe Verstraeten de bezoekers op voorsprong bracht. Heist bleef hard werken en kon vele aanvallen opvangen. In de 6de minuut kon Leuven gelijk maken en kon verder uitlopen tot 3-1. In de 14de minuut kon Kobe Verstraeten zijn tweede van de dag scoren op assist van Kyan Ceulemans, waardoor we gingen rusten met 3-2 op het scorebord. Heist begon snel aan de tweede periode en 27 seconden na de face-off zette Warre Stroeckx de cijfers gelijk op assist van Kyan Ceulemans. Heist bleef werken en met korte shifts konden ze goed standhouden tegen een Leuven dat langs alle kanten gaatjes zocht. Nadat enkele Heistse pucks gestopt werden trok ineens Leuven het laken helemaal naar zich toe en in een mum van tijd stond het 4-3. Met deze cijfers werd ook de kleedkamer opgezocht. De derde periode was er eentje waar Olympia zich bleef gooien en aanvallen opzetten. Dankzij knappe safes van goalie Kobe Abspoel in combinatie met een sterke verdediging kon Leuven niet meer tot scoren komen. Tegelijkertijd bleven ze ook gaatjes zoeken om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Uiteindelijk vond Warre Stroeckx in de 13de minuut dit gaatje op assist van Kobe Verstraeten en Jasper Haezaerts. Met gelijke cijfers schakelden beide ploegen een versnelling hoger maar niemand kwam tot scoren. Met nog twee minuten te spelen kwam Heist in powerplay terecht, hier probeerden onze spelers dan ook van te profiteren. De puck ging enkele keren op goal maar ze kwamen niet meer tot scoren. Met 4-4 op het scorebord werden de punten verdeeld en kwam het eerste punt mee richting Heist.