Divisie 1a Olympia Heist 3 – 10 Red Roosters Charleroi

De eerste wedstrijd van dit weekend was er eentje voor onze eerste ploeg. Zij stonden op het ijs tegen Red Roosters Charleroi. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en in de tweede minuut kon Charleroi de score openen. De bezoekers konden de voorsprong verdubbelen tot in de 11de minuut er een speler van Charleroi op de bank zat. Timo Dewin kon de pass van Kevin de Winter afwerken en de 2-1 verscheen op het scorebord. De kleedkamers werden, ondanks vele aanvallen van Heist opgezocht met 1-3 op het scorebord. Ook in de tweede periode had Red Roosters niet veel tijd nodig om te scoren. Ondanks verwoede pogingen om de verdedigende rangen te sluiten, konden de bezoekers uitlopen tot 1-7. Met nog 2 minuten te spelen kon Matthias Guldentops het passenspel van Kevin De Winter en Timo Dewin afwerken en werd de kleedkamer opgezocht met 2-7. Na 3 minuten in de 3de periode kon Pieter-Jan De Raet de pass van Nick Pupinin om zetten in de 3-7, maar de verdere shots van Olympia botsten telkens op een sterke bezoekende goalie. Red Roosters kon nog 3x scoren en nam met 3-10 op het scorebord de punten verdiend mee naar huis.