Divisie 1 Olympia Heist 3 – 9 Kortrijk Spurs

De eerste wedstrijd dit weekend was voor onze eerste divisieploeg tegen Kortrijk.  Olympia betrad het ijs zonder Kevin Glassee, Arno De Preter, Jentl Buelens, Redlef Cornelis en Veron Verheyen waardoor het voor onze defences alle hens aan dek was. Kortrijk begon sterk aan de wedstrijd en drukte Olympia meteen terug in het eigen vak. Na 3 minuten verscheen de 0-1 op het scorebord en na 9 minuten de 0-3. In de 15de minuut werd Heist een penaltyshot toegekend na een fout op Kevin De Winter. Deze bracht dankzij het penaltyshot de score op 3-1. Heist vond nog enkele malen de paal, maar kon niet meer tot scoren komen. De kleedkamers werden opgezocht met deze score. In de tweede periode werden aan beide kanten kansen gecreëerd maar was het Olympia die het eerst kon scoren. In de zesde minuut was het Kevin De Winter die de assist van Timo Dewin tegen de netten werkte. Heist bleef openingen zoeken, maar het was Kortrijk die het gaatje vond en de 2-4 scoorde. Heist speelde enkele mooie kansen bij elkaar, maar kon deze niet afwerken. De periode werd afgesloten met 2-5 op het scorebord. Vijf minuten ver in de derde periode, met een speler op de Kortrijkse bank, kon Timo De Win de assist van Kevin De Winter en Benjamin Jacobs binnen schieten. Een minuutje later volgde de 3-6. Een sterke Kortrijkse goalie hield zijn net de rest van de tijd schoon, ondanks de vele pogingen van Olympia. De eindstand werd vast gezet op 3-9 en zo gingen de punten verdiend mee naar Kortrijk.