Divisie 1a Olympia Heist 2 – 14 HYC Toekomstteam

De eerste wedstrijd dit weekend was voor de rekening van onze eerste divisie, die de buren van Herentals op bezoek kregen. Herentals begon aan een snoeiend tempo aan de wedstrijd en waren heel duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Daar bij de bezoekers alle passen mooi uitkwamen, was het bij de thuisploeg vaak zoeken naar de man. Hierdoor werden veel aanvallen al vroeg in de kiem gesmoord en stond het na de eerste periode 0-5. Ook in de tweede periode kon HeistĀ  de aanvallen niet afgewerkt krijgen en konden de bezoekers uitlopen tot 0-9. Na 3 minuten in de derde periode kon Han Roofthooft een pass doorgeven aan Pieter-Jan De Raet waardoor de 1-9 op het scorebord verscheen. Olympia kon de lijn niet doortrekken en al gauw keken ze aan tegen een 1-12 achterstand. Met nog 5 minuten te spelen kon Glenn Serneels de netten nog eens laten trillen op assist van Timo Dewin en Kevin Glassee. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met 2-14 op het scorebord en gingen de punten verdiend mee naar Herentals. Zaterdag gaat Olympia Heist naar HYC voor de 8ste wedstrijd in divisie 1a.