Divisie 1a Red Roosters Charleroi 6 – 4 Olympia Heist

Op deze vrijdagavond moest onze divisie 1 ploeg voor de verandering op verplaatsing naar Charleroi, voor een belangrijke driepuntenwedstrijd. Charleroi liet al onmiddellijk zien waarvoor zij gingen want na 32 seconden stond de 1-0 op het scorebord. Heist zette al de zeilen bij en 2 minuten later kon Benjamin Jacobs op assist van Glenn Serneels en Timo Dewin de cijfers weer gelijk zetten. De wedstrijd ging aan een hoog tempo door en op 4 minuten rond werd de 2-1 gescoord. Net voor de 10 minuten kon Nick Pupinin op assist van Timo Dewin de cijfers weer gelijk zetten. De eerste periode werd afgesloten met 4-2 op het scorebord. Hoe hard beide ploegen ook probeerden in de tweede periode, toch duurde het tot in de 17de minuut vooraleer er nog een goal viel. Dit ondanks het feit dat beide ploegen sterke aanvallen konden opzetten en het vaak hard tegen onzacht was. Binnen de 20 seconden kon de bezoekende ploeg 2 x scoren dankzij Nick Pupinin (asssit Pieter-Jan De Raet en Matthias Guldentops) en Matthias Guldentops (assist Nick Pupinin). Met gelijke cijfers werden de kleedkamers dan ook opgezocht. In de derde periode zocht Heist langs alle kanten wegen om door de verdediging van Charleroi te gaan, maar deze konden geen van allen afgewerkt worden. Na een spannende wedstrijd met veel inzet van Heist was de eindstand 6-4.