U18 Olympia Heist – Chiefs Leuven White

Heist begon met heel veel zin aan de wedstrijd en dit was heel snel te merken. Na 1 minuut kon de thuisploeg een eerste keer prikken en de 1-0 stond op het scorebord. Heist was van plan zijn vel duur te verkopen en stond als een blok in de verdediging. Dankzij een snelle reactie van goalie Kobe Abspoel kon iets na 2 minuten speeltijd de 0 behouden blijven. Op 4 minuten zette Chiefs Leuven heel sterk op en bleef dankzij de alerte thuisgoalie de netten schoon. Op 6 minuten moest Heist verder met een mannetje op de bank en hier profiteerde Leuven dankbaar van. Ze waren niet weg te slaan uit het vak van Heist en op 6.36 konden zij een eerste keer gevaar vormen in deze powerplay. Kobe Abspoel pakte meteen klemvast waardoor het doelgevaar geweken was. Een minuutje later kon Leuven een tweede keer profiteren van zijn powerplay maar ook dit was geen voltreffer. Op 8 minuten 35 kon Leuven een verdwaalde puck oppikken waaruit een mooie aanval verder kwam. De 1-1 werd gescoord en 2 minuten later stond de 1-2 op het bord dankzij een powerplaygoal van Leuven. In de 12de minuut kon Stefan Vasilache doorgaan op de goalie maar ook hier bracht Kobe Abspoel de redding. Dit kon Mattis Leimanis niet beletten om in de dertiende minuut zijn 3de van de voormiddag te scoren. Leuven kon nog 2x sterk opzetten, maar de Heistse verdediging werkte hier als een blok. Ook Heist kon nog enkele malen prikken, maar hier zat de afwerking niet mee.

In de tweede periode kon na 31 seconden al een eerste aanval opzetten. Toch was het Leuven die 2x kort achter elkaar kon scoren dankzij Mattis Leimanis en Stefan Vasilache. Heist bleef de neuzen in dezelfde richting houden en dankzij een mooie aanval van Thor Roelofs en Kobe Verstraeten kon er doelgevaar gemaakt worden. De afwerking miste goal waardoor de score 1-5 bleef. Dankzij een sterk verdediging duo Veron Verheyen en Beau De Cuyper werden de aanvallen van Leuven sterk opgevangen en kon Kyan Ceulemans doorschuiven naar het goal. De Leuvense verdediging werkte hem vakkundig naar de hoek waardoor er geen doelgevaar meer was. Net voor de 10 minuten kon Mattis Leimanis de 1-6 op het scorebord zetten. Met nog 6 minuten te spelen kon Thor Roelofs op assist van Kobe Verstraeten de 2-6 op het scorebord zetten, maar de periode werd afgesloten met nog een goaltje meer voor Leuven.

In de derde periode had Kobe Verstraeten, Thor Roelofs en Han Roothooft 10 seconden nodig om een eerste keer aan de goal maar het shot strandde tegen de legpads. Ook Arno De Preter deed een verdienstelijke poging maar ook hier zat het geluk niet mee. Binnen de twee minuten kreeg ook Andes Van Hoey haar eerste shot en dit had zij onmiddellijk klemvast. Niet veel later kon Han Roothooft een breakaway maken maar ook deze kon niet afgewerkt worden. Met 2 spelers in de penaltybox was het voor Heist alle hens aan dek. Dankzij 3 hardwerkende spelers on the ice en een sterke goalie werden alle shots opgevangen en de powerplay van Leuven werd zonder goal afgesloten. Net voor de 10de minuut kon Leuven de 2-8 op het scorebord zetten. Beau De Cuyper reageerde met een sterke aanval die vertrok vanachter het eigen net maar waarbij er een knappe 3-2 werd gespeeld. Deze kon niet afgemaakt worden maar Heist bleef druk zetten. De goalie van Leuven moest enkele mooie safes doen om zijn netten schoon te houden. Ondertussen zat er een mannetje van Heist op de bank en hier probeerde Leuven van te profiteren. Een sterk pakkende Andes Van Hoey kon haar netten schoon houden. Een puck afgeweken op haar legpad werd opgepikt door Kobe Verstraeten die via een breakaway de 3-9 op het scorebord zette. Heist bleef tot de laatste seconden strijden voor elke puck maar kon niet meer tegen scoren waardoor de eindstand 3-9 bleef.