U14 Kortrijk Spurs 1 – 12 Olympia Heist

Onze 17-koppige U14 werd op het middaguur verwacht op het Kortrijkse ijs. Heist was vanaf de eerste seconden bij de les en trok meteen een aanvallende kaar waardoor er al snel vele scoorkansen waren. Het geluk zat hen niet mee want deze werden niet afgewerkt. Een sterke Kortrijkse goalie hield vele shots tegen. Hierdoor duurde het tot in de derde minuut vooraleer Miron Grin de score kon openen. Met een mannetje van Heist in de penaltybox kreeg Spurs ruimte op het ijs en kon de gelijkmaker vallen. Heist bleef aanvallen opzetten maar geen enkele kon leiden tot een doelpunt. De eerste periode werd dan ook afgesloten met een 1-1 tussenstand.

Ook in de tweede periode nam Heist de bovenhand na de puckdrop. Er werd hard gewerkt om de pucks in het aanvalsvak te houden en na 2 minuen kon Per Roelofs de bezoekers op voorsprong brengen. Kortrijk Spurs zette alle zeilen bij en kon enkele aanvallen opbouwen. Dankzij een goed samenwerkend bezoekersteam en sterke goalie werden deze aanvallen goed weggewerkt. Na 4 minuten ging het ineens heel snel en kon Quinten Stavleu scoren op assist van Miron Grin. Na de face-off kon Olympia onmiddellijk het aanvallend vak inspelen en na assist van Tanel Van Tendeloo op Niyo Smets stond 12 seconden later de 1-4 op het scorebord. Kortrijk probeerde een versnelling hoger te schakelen en Heist had het moeilijker om in het aanvalsvak te blijven. De defences werkten goed samen met de center en dankzij enkele knappe safes kon Heist de voorsprong behouden. In de 7de minuut kon Heist via Emiel Janssens, Niyo Smets en Tanel Van Tendeloo enorme druk zetten op de goalie via shots en rebounds maar geen enkele kon afgewerkt worden met een goal. Na de face-off kon Kortrijk de puck naar voor spelen en was het voor Heist even alle hens aan dek. Het shot dat hierop volgde werd bevroren door goalie Mathéo De Prins. De face-off werd dan ook genomen in het Heistse vak en hier maake Miron dankbaar gebruik van. De puck werd via Lowie Burgos en Wout Calottens doorgespeeld naar de nummer 8 van Heist.  Met een sterk vertrek achter eigen doel kon hij voorbij de spelers van Kortrijk raken en de score op 1-5 zetten. De face-off die hierop volgt wordt gewonnen door Kortrijk Spurs maar het was Luckas Meulemans die bij de les was. Hij kon handig de puck afpakken en via een drop-in ervoor zorgen dat Heist kon blijven aanvallen. Het shot van Per Roelofs miste de goal op een haar na. Heist kan de puck oppikken en blijven druk zetten, maar tot scoren komen ze niet. Kortrijk kan in eigen vak de puck afpakken en probeert deze buiten te spelen, maar dit is buiten Quinten Stavleu en Niyo Smets gerekend. Ze slagen erin de puck binnen te houden en Quinten kan een aanval opzetten via de boards. Zijn shot eindigt tegen de goalie van Kortrijk. Na de face-off kan Miron Grin de puck in zijn lepel krijgen en staat de 1-6 op het scorebord. Een minuut later kan deze nr 8 op assist van Per Roelofs en Luckas Meulemans de 1-7 op het scorebord zetten, waarna de kleedkamers opgezocht werden.

In de derde periode blijft Olympia druk zetten op de Kortrijkzanen, maar zij stonden heel sterk verdedigend. Hannes Geurts was heel alert wanneer Kortrijk kon vertrekken in eigen vak met de puck en dankzij een goede beenreflex kon hij zijn net leeg houden. Tanel Van Tendeloo kon de puck oppikken en doorspelen naar Lowie Burgos, die de 1-8 op het scorebord zette. Dit was het moment waarop Heist alle zeilen bijtrok en de ene aanval na de andere opzette waarbij ze de druk hoog hielden. Heist speelde de puck goed rond in het aanvalsvak en na een pass van Miron Grin op Per Roelofs kon de aanval afgewerkt worden door Nick Ceelen. De face-off die volgde werd gewonnen door Heist maar Kortrijk kon de puck onderscheppen en een aanval opzetten. Oliver Alewaters kon de puck in het Heistse vak afhandig maken en doorpassen naar Mats Laurens. Heist bleef doorgaan en via Tanel Van Tendeloo verschenen de dubbele cijfers op het scorebord. Met nog iets meer dan 2 minuten te spelen werd de eindstand van 1-12 vastgezet op het scorebord door Luckas Meulemans op assist van Tanel Van Tendeloo en Per Roelofs. Volgens weekend staat onze U14 2 wedstrijden te wachten, zaterdagochtend om 8u in Herentals tegen HYC wit en op zondagmiddag op het thuisijs tegen Hasky Hasselt.