Divisie 2 HYC Old Stars 3 – 15 Olympia S.C.

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd HYC Old Stars tegen Olympia S.C. gepland op het middaguur. Ondanks dat de bezoekende ploeg meer in puckbezit was, konden er langs beide kanten kansen afgedwongen worden. De wedstrijd was bijna 8 minuten ver vooraleer een eerste keer gescoord kon worden. Deze was voor Evan Cornish, die op assist van Brent Boon en Matthias Guldentops de bezoekende ploeg op voorsprong bracht. Een minuut later kon Geoffrey Hendrickx (assist Nico Verschoren en Tom Uytterhoeven) de voorsprong verdubbelen. HYC kwam sterk opzetten en kon enkele goede aanvallen opzetten, maar deze werden goed opgevangen. Heist trok het laken terug naar zich toe en in de 12de minuut kon Nico Verschooren op assist van Geoffrey Hendrickx de 0-3 op het bord zetten. HYC kon weer komen opzetten en was even heel sterk aanwezig in het thuisvak van Heist. Dankzij een alerte goalie en defences konden de aanvallen opgevangen worden. Met nog 5 minuten te spelen in deze periode kon Brent Boon op assist van Kilian Ceulemans de 4-0 op het scorebord zetten. De face-off die volgde werd gewonnen door HYC en deze konden druk blijven zetten op Olympia S.C. Op iets meer dan 2 minuten kon HYC evenveel keer scoren waardoor de eerste periode afgesloten met 2-4 op het scorebord.

In de tweede periode konden beide ploegen mooie kansen bijeen spelen, maar het geluk zat bij geen van beide in de afwerking. De toeschouwers werden getrakteerd op een mooie en snelle wedstrijd waarbij beide ploegen alle zeilen bijtrokken om een goal te kunnen scoren. Uiteindelijk was het Evan Cornish die vanuit het eigen vak de goal kon voor Heist kon maken, met een mannetje op de Heistse penaltybox. Het geluk leek te keren voor Heist en zij konden het laken naar zich toe trekken. Met nog 3 minuten te spelen in deze periode kon Evan Cornish (assist Brent Boon en Matthias Guldentops) scoren, een minuutje later Nico Verschoren (assist Tom Uytterhoeven en Geoffrey Hendrickx) de tussenstand op 2-7 zetten.

In de derde periode was Olympia S.C. in de beginminuten vaak te vinden in het aanvalsvak en al snel kon Brent Boon (assist Evan Cornish) de voorsprong nog wat uitbreiden. De face-off die volgde werd gewonnen door Heist en in één moeite afgewerkt door Mathias Guldentops (assist Evan Cornish).  Niet veel later volgde er een slechte wissel van Heist waardoor de bezoekers een too many men kregen en met een speler minder moesten spelen. Hier maakte HYC dankbaar gebruik van en binnen de minuut kon HYC hun 3de goal scoren. Hierna schakelde Olympia S.C. enkele versnellingen hoger met 5 goals op 3 minuten: Evan Cornish (assist Matthias Guldentops), Kilian Ceulemans (assist Evan Cornish, Brent Boon), Nico Verschoren, Geoffrey Hendrickx (assist Tom Uytterhoeven, Nico Verschoren) en Matthias Guldentops (assist Brent Boon en Evan Cornish). Met nog iets minder dan 3 minuten te spelen kon Brent Boon de laatste short handed goal scoren van de wedstrijd op assist van Kenny Laporte en Walter Vets. Met 3-15  op het scorebord kwamen de punten verdiend mee naar Heist.