Divisie 2 Coldplay Sharks Mechelen 6-5 Flashguns Heist

De laatste wedstrijd van het weekend was voor Flashguns Heist op het Mechelse ijs. Na 1 minuut was het duidelijk waarom de thuisploeg op een derde plek in het klassement staat, want op het scorebord stond al 2-0. Niet lang daarna kon Jeffrey Van den Eede (assist Yannick Weckhuysen) de 2-1 op het scorebord zetten. Flashguns probeerde aanvallen op te zetten, maar het geluk in het passenspel ontbrak. Mede door de sterke thuisploeg was het voor Flashguns alle hens aan dek. Met nog iets meer dan twee minuten te spelen kon Pieter-Jan De Raet de cijfers gelijk zetten op assist van Redlef Cornelis.

In de tweede periode was het vooral Coldplay Sharks die in puckbezit was en de bezoekers in een verdedigende rol. Deze rol vervulden zij heel goed maar na anderhalve minuut werd goalie Joris Claes verrast en stond Coldplay Sharks weer op voorsprong. De kansen die Flashguns kon opbouwen werden niet afgewerkt. Coldplay Sharks kon uitlopen tot 5-2 en met nog 37 seconden te spelen in de tweede periode kwam Bamba Leno in puckbezit. Hij kon doorpassen naar Jonas Govaerts die de 5-3 op het scorebord zette.

Bij de derde periode leek het geluk te keren voor Flashguns enĀ  konden zij meer en meer druk zetten. Na 5 minuten kon Jeffrey Van Den Eede op assist van Pieter-Jan De Raet de score op 5-4 brengen. Flashguns bleef ervoor werken en de rangen werden aanvallend en verdedigigend gesloten. Iets over halfweg derde periode kon Pieter-Jan De Raet (assist Jeffrey Van Den Eede en Redlef Cornelis) de cijfers gelijk brengen. Mechelen kreeg terug meer puckbezit en al snel was Heist terug op achtervolgen aangewezen. Flashguns bleef zoeken naar openingen terwijl zij verdedigend sterk overeind bleven. Met nog twee minuut te spelen vroeg Flashguns een time-out, maar deze kon geen soelaas meer brengen. Met 1 puntje verschil verloor Heist de wedstrijd. Zaterdag om 11u staat hun volgende wedstrijd op het programma op het thuisijs. Zij krijgen Liedekerke Lions als tegenstander die 1 puntje meer hebben in het klassement.