Divisie 1a Olympia Heist 3 – 8 Chiefs Leuven

De laatste wedstrijd van het seizoen voor de eerste divisie was tegen Chiefs Leuven. Hier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar Leuven was toch meer in het aanvalsvak te vinden. Na anderhalve minuut was goalie Wouter Mauriën heel alert en kon hij een eerst shot stoppen. Dit zou zeker niet het enige shot zijn, alhoewel Heist sterk verdedigend speelde. Na 5 min kon Thor Roelofs de puck oppikken in eigen vak en doorspelen naar Benjamin Jacobs. He shot eindigt in de netten maar dit blijkt een echte opsteker te zijn. De puck wordt net achter onze blauwe lijn opgepikt door Heist en wederom was Thor Roelofs op de plaats waar de puck gespeeld ging worden. Zijn shot mist net doel. Na net geen 7 minuten kan Chiefs Leuven doorbreken en hier verscheen dan de 0-1 op het scorebord. Olympia gaat sterk verdedigend te werk en speelt 2x iets te hard buiten waardoor de icings gefloten worden. Heist vangt deze goed op en slaagt er elke keer in een aanval op te zetten, maar spijtig genoeg zonder succes. De wedstrijd gaat heel snel en aan beide kanten moet men alert zijn voor aanvallen. Leuven komt sterk opzetten voor de Heistse goal en Wouter Mauriën is op elk shot op de juiste plaats. Tijdens het duwen voor de goal pakt een speler van Heist een hooking waardoor we 2 minuten short handed staan. Heist kan vanuit het eigen vak vertrekken en Kevin Glassée kan alleen doorgaan op de Leuvense goalie. Zijn shot raakt de paal en Benjamin Jacobs kan de puck oppikken. In dezelfde tijd schiet hij op goal en de cijfers stonden gelijk. Ondertussen heeft Leuven ook niet stilgezeten en staan er op de legpads van Wouter Mauriën enkele afdrukken extra. Thor Roelofs kon vertrekken vanuit eigen vak maar door een snelle reactie van Leuven geraakte hij niet de blauwe lijn over. Onze defences hebben dit heel goed opgevangen en voor Leuven ons vak introk kon Heist alweer een aanval inzetten. Het eerste shot miste doel, maar Heist reageerde onmiddellijk terug. Dit shot vertrok spijtig genoeg van voor de blauwe lijn en waren niet al onze spelers uit het vak waardoor de off-side werd geblazen. Na een uitstekende penaltykill van Leuven was het weer alle hens aan dek voor Heist, die door een too many men twee minuten met een man minder verder moesten. Met nog 4 minuten te spelen kon Wouter Mauriën de puck klemvast nemen en bij de volgende face-off was het Glenn Serneels die onmiddellijk de puck in bezit nam. Hij kon mooi doorspelen maar stootte op een sterke goalie. Met nog een minuut te spelen voelen beide ploegen de noodzaak om te scoren en Chiefs gaat sterk aanvallen. Heist staat er als een blok en alle aanvallen worden mooi opgevangen. De puck krijgen ze niet buitengespeeld maar de kleedkamers worden opgezocht met 1-1 op het scorebord.

De rust ws duidelijk door beide coaches aangegrepen om hun ploegen toe te spreken want de wedstrijd begon terug aan een schroeiend tempo. Ook nu is Heist vooral in het verdedigend vak te vinden en na 2 minuten vielen we terug op short handed na een tripping van Veron Verheyen. Heist kon nu de penaltykill niet hard maken en met nog 23 seconden te spelen prijkte de 1-2 op het scorebord. De Heistse goal bleef heel gegeerd en de thuisploeg had het lastig om de puck over blauw te krijgen. Ondanks enkele sterke reddingen van Wouter Mauriën stond het halfweg de tweede periode op 1-4. Heist bleef gaten zoeken en Timo Dewin kon doorgaan in het aanvalsvak en een shot plaatsen. Deze ging naast en Leuven pikte de puck op. Door een sterk werkende Arno De Preter kon het net bleef blijven maar pakte Heist ook een straf voor Glenn Serneels. Net wanneer we terug voltallig zijn is het Pieter-Jan De Raet die de score op 2-4 bracht. Heist bleef goed volgen en gaf geen enkele puck zomaar prijs. Heist kon enkele keren sterk opzetten maar steeds stond de goalie op de juiste plek. Glenn Serneels kon de puck doorpassen naar Kevin Glassée. Deze kon makkelijk doorspelen naar Kevin De Winter en de 3-5 stond op het scorebord. Chiefs Leuven zette alle zeilen bij en dit heeft de Heistse goalie geweten met enkele hele sterke reddingen. Met deze stand werd dan ook de tweede periode afgesloten.

Tijdens de pauze namen de ervaren spelers de tijd om onze rookies wat tips te geven en dit was duidelijk merkbaar bij aanvang van de derde periode. Heist begon direct sterk aanvallend en kreeg meerdere kansen op goal. Deze konden niet verzilverd worden. Na 3 minuten kreeg Leuven dan een eerste kans maar deze lag vast tussen de pads van de thuisgoalie. Kevin Glassée kon doorpassen naar Thor Roelofs, maar deze geraakte het vak niet in door de Leuvense verdediging. Deze kon met de puck vertrekken maar kon niet voorbij Beau De Cuyper raken. Leuven probeerde nog een shot te lossen, maar dit was van weinig betekenis. Heist bleef de puck opeisen en Pieter-Jan De Raet kon vanachter de goal met de puck vertrekken. Net voor blauw werd hij onderuit gehaald door een Leuvense speler en Heist kon 2 minuten powerplay spelen. Ze bleven druk zetten en konden enkele shots plaatsen zonder scoren. Na een slechte pas naar onze defence lagen de kaarten ineens heel anders. Leuven nam de bovenhand en kon enkele malen gevaar vormen. Na een boarding van Han Roothooft moest Heist noodgedwongen 2 minuten met 4 spelen en aanvankelijk slaagde ze hier goed in toto op 22 seconden voor einde penaltykill Leuven kon scoren en nog een minuut later stond de 3-7 op het scorebord. Heist bleef vechten voor elke puck en Beau De Cuyper kon de puck doorspelen naar Daniel Zernosekov. Hij kon een shot plaatsen, maar dit eindigde tussen de legpads. Na de face-off was het Leuven die kon doorgaan maar dit was buiten Arno De Preter gerekend, die de puck uit het aanvalswerk kon krijgen. De volgende face-off bracht een delay te game op voor Heist waardoor het weer volop verdedigend spelen was. Heist probeerde de puck buiten de spelen, maar deze kwam in de stick van Leuven terecht die hem simpel kon binnen  leggen. Met nog twee minuten te spelen was het Leuven die de bovenhand nam en vooral in het Heistse vak te vinden was. De Heistse ploeg deed zijn best en Benjamin Jacobs kon de puck oppikken in eigen vak. Hij kon doorpassen naar Kobe Verstraeten maar die zag geen opening. Hij kon hem terugleggen op de defence waardoor er terug opening gecreëerd werd voor een aanval. Heist kwam nog enkele malen gevaarlijk opzetten maar de eindstand werd vastgelegd op 3-8.