U14 HYC Herentals Wit 3 – 5 Olympia Heist

Op zaterdagochtend 8u stonden onze jongens van U14 klaar op het Herentalse ijs. Met een sterk afgezwakte ploeg door ziekte, blessure en examens, stonden we met 8 spelers en 2 goalies. Heist deed alle moeite om te door te gaan in hun spel en te proberen te scoren, maar dit was buiten een sterk HYC gerekend. Na aanvallen langs beide kanten, was het Tanel Van Tendeloo (assist Per Roelofs en Emiel Janssens) die in de 11de minuut de score openden. Ze konden het puntje voorsprong niet vasthouden en met nog iets meer danĀ  een minuut te spelen stonden de cijfers gelijk.

De pauze nam coach Dimitri Grin te baat om zijn ploeg toe te spreken en na 3 minuten kon Tanel Van Tendeloo de bezoekers terug op voorsprong brengen. Heist probeerde in de verdediging te staan als een blok en vele aanvallen werden sterk opgevangen. Halfweg de 2de periode slaagde HYC erin voorbij de defensie van Heist te raken en de stand was weer gelijk. Ondanks vele sterke pogingen langs beide kanten kwam niemand nog tot scoren.

In de derde periode kon Heist terug op voorsprong komen door Tanel Van Tendeloo de bezoekers terug op voorsprong brengen, maar 2 minuten later stonden de cijfers alweer gelijk. Met nog 10 minuten te spelen bracht Tanel Van Tendeloo Heist terug op voorsprong en deze konden zijn nu wel houden. Met nog 5 minuten te spelen lijken de kansen voor Heist helemaal te draaien. HYC komt sterk opzetten en Heist moet alle zeilen bijzetten om de goal leeg te houden. Met nog 3 minuten te spelen vraag Heist een time-out en binnen de minuut verschijnt de 3-5 door Luckas Meulemans (assist Tanel Van Tendeloo. Dit wordt meteen ook de eindstand.