Divisie 2 Flashguns Heist 4 – 7 Coldplay Sharks Mechelen

Er stond dit weekend maar 1 wedstrijd gepland op het thuisijs, dit omwille van de kunstschaatswedstrijd op zaterdag en het gala op zondag. Het waren onze Flashguns die de vierde uit het klassement ontvingen op vrijdagavond. Ondanks dat beide teams sterk aan de wedstrijd begonnen, en beide ploegen meerdere kansen kregen, was het Coldplay Sharks die de score openden door Simon Quintelier. Flashguns bleef aan een hoog tempo de puck rondspelen en was meer en meer in het aanvalsvak terug te vinden. Na 6 minuten kon Lars De Wyngaert deze puck doorspelen naar Emilio Jimenez Popa en de cijfers gelijk brengen. Dankzij enkele sterke reddingen van zowel Joris Claes als Stef Vanparijs bleef de stand lange tijd gelijk, ondanks enkele breakaways van Flashguns en mooi samenspel van Mechelen. Met nog een halve minuut te spelen kon Pieter-Jan De Raet een breakaway maken en stond de 2-1 op het scorebord, de ideale uitgangspositie om de rust in te gaan.

Ook bij aanvang van de tweede periode hadden beide goalies het nodige werk met pucks te stoppen. Na 5 minuten spelen zat het geluk dan toch aan de zijde van Heist en kon Pieter-Jan De Raet de assist geven op Lars De Wyngaert. Hierna kwam Coldplay Sharks sterk opzetten en was het Heistse team lange tijd in een verdedigende rol geduwd. Ze konden de aanvallen goed opvangen en naargelang de wedstrijd vorderde konden zij meer en meer in het aanvallend vak komen. Flashguns bleef de druk hoog houden en kon meerdere shots geven, maar geen enkel kon verzilverd worden. In de 18de minuut werd Heist verrast door een breakaway van Mechelen waardoor er voor Lars De Wyngaert niets anders opzat dan alle registers open te trekken. Hij kon de aanval stoppen, maar voor Coldplay Sharks werd er een penaltyshot toegekend. Dankzij een alerte Joris Claes kon dit gestopt worden en bleef de thuisploeg op voorsprong. 20 seconden later kon Mechelen zijn aanval wel verzilveren en werd de rust ingezet met gelijke cijfers.

In de derde periode was het vooral Coldplay Sharks die het laken naar zich toe trok en na anderhalve minuut konden de bezoekers op voorsprong komen met een speler van Heist in de penaltybox. Heist probeerde het spel van Mechelen te storen en zij konden gelijk maken door een goal van Pieter-Jan De Raet op assist van Lars De Wyngaert en Axel Verstappen. Mechelen schakelde een versnelling hoger en op een minuut tijd kon Mechelen 2x de goalie uitspelen. Halfweg de derde periode kon Mechelen een breakaway maken maar Geert Cerstiaens kon het shot hinderen. Dit met een goalie op de juiste plaats zorgde ervoor dat de puck niet in het net kwam. Mechelen bleef druk zetten en was vooral in het aanvallende vak te vinden, Heist probeerde goed te storen en met elke puck die ze in bezit kregen een aanval op te zetten. Meerdere keren konden zijn doorgaan en proberen te scoren, maar een sterke Mechelse goalie was steeds bij de les. Met nog 5 minuten te spelen kon Lars De Wyngaert de puck afpakken van Mechelen en doorpassen naar Emilio Jimenze Popa. Deze kon de puck doorspelen naar Stefan Casteels en Axel Verstappen, maar ondanks  sterke aanval kon hier geen goal gescoord te worden. Flashguns bleef sterk aanwezig in het aanvalsvak en kon meerdere shots op korte tijd geven. Door een miscommunicatie aan de blauwe lijn kon Mechelen terug in puckbezit komen waardoor ook de Heistse goalie terug alert moest zijn. Na een goede reactie van Joris Claes kwam de puck in de lepel van Pieter-Jan De Raet terecht die zijn breakaway niet kon afmaken. Met nog 2 minuten te spelen was het even alle hens aan dek voor de Heistse ploeg, maar Mechelen kon deze aanvallen niet afwerken. Heist profiteerde van de situatie en kon in het aanvallend vak  komen, maar een sterke Mechelse verdediging kon de puck afhandig maken. Deze werd meegeven aan Seppe Ceulemans, maar deze kon niet scoren. Ook Heist kon nog enkele malen proberen te scoren, maar de eindstand werd vastgelegd op 4-7.