U14 Bulldogs Liège 6 – 1 Olympia Heist

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen maakte onze U14 de verplaatsing naar Luik. Onze spelers werden in het examenweekend om 9u op het ijs verwacht, waardoor Heist met een sterk uitgedunde delegatie van 10 spelers en 2 goalies aan deze wedstrijd begon. Ondanks de straffen die aan de kant van Heist vielen konden onze U14 heel lang de rangen sluiten en alle aanvallen van Luik goed opvangen. Mede dankzij een sterke goalie Mathéo De Prins konden de netten heel lang leeg blijven. Met nog een halve minuut te spelen en een speler van Heist in de penaltybox kon Luik dan toch op voorsprong komen.

In de tweede periode bleef Heist jagen op de gelijkmaker, maar ook Luik had duidelijke instructies gekregen. De aanvallen van Heist werden schijnbaar moeiteloos opgevangen en na 4 minuten kon Luik een tweede maal de netten doen trillen. Ondanks de vele pogingen van Heist kon er geen enkele keer gescoord worden, alhoewel er meerdere shots gelost werden. Luik kon nog 2x scoren, waarbij telkens een Heistse speler op de bank zat. De tweede periode werd dan ook afgesloten met 4-0 op het scorebord.

In de derde periode was het Heist die het laken meer naar zich toe trok en de verdedigende rangen sloot. Luik kwam vele malen voor de goal maar kon geen enkele aanval verzilveren. Halfweg de derde periode kon Tanel Van Tendeloo de 4-1 op het scorebord zetten en lange tijd leek dit de eindstand te worden. Met nog minder dan 2 minuten te spelen kon Luik nog 2 keer langs de Heistse verdediging raken waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 6-1.