Divisie 2 Olympia S.C. 9 – 5 HYC Old Stars

De allerlaatste thuiswedstrijd voor seizoen 2023-2024 was voor Olympia S.C., die het 22u15 veranderd zagen in 11u. Brent Boon kon de face-off winnen en de puck doorspelen naar Sean O’Neill en Evan Cornish. Deze laatste zorgde na 12 seconden voor de 1-0 op het scorebord. Olympia was vooral in het aanvalsvak te vinden en na 7 minuten stond de 3-0 op het scorebord dankzij Geoffrey Hendrickx (assist Nico Verschoren) en Redlef Cornelis (assist Sean O’Neill en Brent Boon). Halfweg de eerste periode kwam HYC ineens sterk in de wedstrijd en kon oud Heistspeler Sven Van Buren 2x scoren. Met 3-2 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht.

Deze pauze heeft de bezoekende coach duidelijk goed gebruikt, want vanaf de eerste face-off trokken zij het laken naar zich. Na anderhalve minuut kon HYC gelijk maken, en het spel schakelde een versnelling hoger. De volgende minuten werden we getrakteerd op vele aanvallen langs beide kanten, maar ook op een sterke verdediging die van achterin aanvallen konden opzetten met lange passes. Stilletjes aan sloop Olympia meer in de wedstrijd en dwong HYC meer terug in zijn vak. Nog voor halfweg deze periode kon Olympia uitlopen tot 5-3 dankzij goals van Sean O’Neill (assist Evan Cornish) en Walter Vets (assist Kilian Ceulemans en Cis Ceulemans)/

Ook in de derde periode was HYC veel sneller terug in de wedstrijd dan de thuisploeg, want na anderhalve minuut stond de 5-4 op het scorebord dankzij de derde goal van Sven Van Buren deze wedstrijd. HYC bleef jagen op de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die het geluk aan zijn zijde had. Geoffrey Hendrickx (assist Nico Verschoren) en 2 keer Redlef Cornelis zorgde ervoor dat de score 8-4 werd met nog 5 minuten te spelen. Dit leek lang de eindstand te worden, tot een bloedstollende laatste 2 minuten. Met snel passenspel probeerde HYC nog een goaltje mee te pikken en dit lukte in de laatste minuut, maar ook Olympia hield zijn kansen open. Met nog 30 seconden te spelen legde Geoffrey Hendrickx met zijn derde van de wedstrijd (assist Nico Verschoren en Tom Uytterhoeven) de eindstand vast op 9-5. Olympia S.C. sluit hiermee het seizoen af op een welverdiende zesde plek.