Divisie 3 Hitmen Heist 1 – 9 Ghent Dragons

De eerste wedstrijd op zaterdagochtend was weggelegd voor onze divisie 3, die ondanks het vroege uur met 14 spelers en een goalie paraat stonden. Met de koploper van de divisie, en met maar 1 wedstrijd verloren, als tegenstander wist Heist dat ze voor een heel zware opdracht stonden. Heist toont zich als een blok in de verdediging en kon in de eerste periode veel aanvallen opvangen, mede door een sterke goalie. De thuisploeg kon ook enkele malen doelgevaar vormen, maar deze kansen lopen op een sisser af. De eerste periode werd uiteindelijk afgesloten met 0-2 op het scorebord.

De rust neemt spelercoach Stefan Casteels te baat om zijn spelers nog toe te spreken en in de tweede periode zien we een nog sterker verdedigende thuisploeg die probeert alle aanvallen heel vroeg op te vangen. Dit lukte hen goed en vaak konden ze hieruit zelf een aanval opbouwen. De shots konden niet afgewerkt worden en de tweede periode werd afgesloten met 0-4 op het scorebord.

Ook in de derde periode probeerde Heist op dit elan verder te gaan, maar de vermoeidheid van de 2 wedstrijden begon toe te slaan. Gent kon nog een keertje tegenprikken alvorens Thibo Christiaens (assist Lennert Cerstiaens) de 0 van het scorebord halen. Ondanks het harde werk van de thuisploeg werd de wedstrijd afgesloten met 1-9 op het scorebord.

Scroll naar boven