Divisie 3 Hitmen Heist 2 – 8 Bulldogs Liège

Op vrijdagavond stond de tweede uit het klassement als tegenstander op het Heistse ijs, die vanaf de eerste puckdrop voor een heel aanvallende tactiek ging. Coach Stefan Casteels had duidelijk zijn huiswerk gemaakt en zijn spelers met klare instructies op het ijs gestuurd. Hitmen opteert een sterk verdedigende aanpak maar deze is niet altijd even doeltreffend. Wanneer Heist de puck afhandig kan maken van Luik kiezen zij volop voor de aanval, maar tijdens de eerste periode staat het geluk niet aan hun zijde. De eerste periode werd afgesloten met 0-4 op het scorebord.

In de tweede periode kwam Hitmen meer en meer in het spel en worden ze niet altijd in een verdedigende rol geduwd. Wanneer na bijna 6 minuten de puck in het Luikse vak afhandig gemaakt wordt door Luik, is het even alle hens aan dek voor Heist. Zij proberen de aanval te stoppen, wat uiteindelijk ook lukt maar ook resulteert in een Heistse speler op de bank. Luik profiteerde handig van deze situatie en al snel konden zij een powerplay goal scoren. Beide ploegen kregen nog meerdere kansen, maar enkel Luik slaagde erin eentje af te werken. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met 0-6 op het scorebord.

In de derde periode was het vooral Hitmen die het laken naar zich toe trok en veel in het aanvallend vak te vinden was. Ook de breakaways van de bezoekers werden goed opgelost en lange tijd bleven de cijfers zoals ze waren. Heist bleef druk zetten en uiteindelijk kon Bamba Leno (assist Robin Schelles) de score openen, niet veel later gevolgd door Lennert Cerstiaens (assist Robbe Van Twembeke). Ondanks de grote inzet van Heist, kon Luik nog twee maal tegenscoren en werd de eindstand vastgezet op 2-8.

Scroll naar boven