Divisie 4 Brussels Capitals 3 – 2 Heavy Hitters Heist

Na de late wedstrijd op vrijdag, moest onze divisie 4 ook op zondagavond terug aan de bak. Ditmaal is het de ijsbaan van Leuven waar Brussels Capitals zijn thuiswedstrijd afwerkt. Vanaf de eerste face-off kon de thuisploeg zijn spel opleggen en had Heist het moeilijk zijn positie hierin te vinden. Brussels kon halfweg de eerste periode op voorsprong komen en ook Heist kon vele aanvallen opzetten, maar de afwerking zat niet mee. Goalie Emiel Meir was goed uitgerust, want hij heeft nog menig shot uit zijn goal gehouden.

In de tweede periode gingen beide ploegen voor elke cm ijs en voor elke puck. Ook nu zat het geluk niet aan de zijde van de bezoekers, want niet alleen werden de shots goed opgevangen, het merendeel van deze periode heeft de bezoekende ploeg ook met 3 of 4 op het ijs gestaan. Deze periode werd afgesloten met 3-0 op het scorebord.

In de derde periode verschenen de bezoekers als een heel ander team op het ijs. Vanaf de eerste moment legden ze hun spel en tempo op en binnen de twee minuten konden ook de bezoekers scoren dankzij Jary Claes. Heist bleef heel aanwezig in het aanvalsvak en probeerde elk gaatje te benutten om een shot te plaatsen. Ook in het eigen vak werkten ze hard en konden ze de netten leeg houden. Halfweg de derde periode kon Chevy Sprangers op assist van Nick Stevens de aansluiter maken, en dit gaf de bezoekers een extra boost. Ondanks de verwoede pogingen en het snelle pas- en aanvalswerk, kon Heist de gelijkmaker niet meer uit de brand slepen. Volgend weekend worden dan ook de plaatsen 3, 4 en 5 in de definitieve plooi gelegd.

Scroll naar boven