Divisie 2 Sportoase Antwerp Phantoms Wit 18 – 5 Flashguns Heist

De allerlaatste wedstrijd van het officiële seizoen divisie 2 was voor Flashguns Heist, die een uitgestelde wedstrijd speelden op het ijs van de Phantoms. Met 9 spelers en een goalie was de spelersbank van Heist beduidend leger dan die van de thuisploeg. In de derde minuut was het Heist die de score kon openen met een goal van Axel Verstappen op assist van Pieter-Jan De Raet en Redlef Cornelis. Heist probeerde deze voorsprong vast te houden met korte shiften en snelle wissels, maar op de 8ste minuut kon Jason Pettengill de cijfers gelijk zetten. Phantoms drukte de bezoekers meer en meer terug in de verdedigende rol en na 4 minuten kon Deurne op voorsprong komen. Hierna ging het heel snel, want 2 minuten later verscheen de 4-1. Met nog 2 minuten op de klok kwam er een omkanteling voor Flashguns waarbij ze heel sterk aanvallend kwamen opzetten. Axel Verstappen was de eerste die scoorde op assist van Pieter-Jan De Raet, een halve minuut later was het Pieter-Jan De Raet op assist van Lars De Wijngaert. Met 4-3 op het scorebord werd de eerste periode afgesloten.

In de tweede periode hadden de bezoekers een hele kluif aan het verdedigen, nadat er een vroege goal viel na 15 seconden. De bezoekers probeerden aanvallen op te bouwen, maar stoten telkens op een witte muur van de thuisploeg Ook Heist probeerde de rangen te sluiten, maar dit lukte niet zoals ze wensten. Ondanks de korte shiften begon de vermoeidheid de kop op te steken, en ook het passenspel lukte niet zoals in de eerste periode. Hierdoor keek Flashguns met nog 5 minuten te spelen aan tegen een 11-3 achterstand.  De face-off die hierop volgde werd door Heist gewonnen en konden de bezoekers het aanvalsvak vlot binnenrijden. 12 seconden later kon dan ook een 4de goal genoteerd worden voor Flashguns, gescoord Redlef Cornelis op assist van Axel Verstappen en Pieter-Jan De Raet. Flashguns kon de rangen terug vlot sluiten en lange tijd leek het dat de tweede periode zo werd afgesloten. Met nog 11 seconden te spelen bracht Phantoms echter de 12-4 op het scorebord.

Tijdens de derde periode leek het samenspel van Flashguns terug beter te gaan en konden zij een sterk storende factor zijn in het spel van de bezoekers. Ook de aanvallen werden makkelijker opgebouwd, maar deze geraakten niet voorbij de sterke Phantomsgoalie. Ook in het verdedigend vak leek het allemaal wat makkelijker te gaan, alhoewel de thuisploeg regelmatig er eentje tegen de netten schoot. Halfweg deze periode was het dan Pieter-Jan De Raet die op assist van Redlef Cornelis en Axel Verstappen een vijfde doelpunt voor Heist liet noteren. De wedstrijd werd afgesloten met 18-5 op het scorebord, Flashguns Heist sloot daarmee zijn seizoen af op een 7de plek in de eindstand.